„Revoluţia” TVA: Doar 273 de firme au optat pentru plata defalcată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 273 de firme din totalul celor care activează în România au aplicat, până în prezent, pentru plata defalcată TVA, iar 12 dintre acestea sunt companii de stat, scrie Agerpres, citând surse din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Potrivit sursei citate, luni seara erau, în total, 273 de firme care au optat pentru această opţiune, dintre care 12 companii de stat.

Fiscul anunţa luni, într-un comunicat, faptul că mai puţin de 600 de firme din Bucureşti au beneficiat de îndrumare referitoare la plata defalcată a TVA, în cadrul unor întâlniri organizate de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice.

„Până în prezent, pe această temă au avut loc 5 întâlniri cu 590 de reprezentanţi ai contribuabililor interesaţi de mecanismul privind plata defalcată a TVA, întâlniri organizate şi la sediul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti. Toate întâlnirile au avut alocate sesiuni de întrebări şi răspunsuri”, preciza, luni, ANAF, potrivit Agerpres.

Guvernul a decis, în luna august, introducerea plăţii defalcate a TVA în mod obligatoriu pentru toate firmele, de la 1 ianuarie. Măsura se aplică opţional de la 1 octombrie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite