Reuters: Criptomonedele continuă să scadă pe fondul planurilor Binance de a cumpăra FTX

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Binance ar fi semnat o ofertă neangajantă pentru a cumpăra active FTX din afara SUA pentru a ajuta la acoperirea „crizei de lichiditate” a concurentului.

Criptomonede. Foto: Arhiva Adevărul
Criptomonede. Foto: Arhiva Adevărul

Unele criptomonede au arătat o a doua zi consecutivă de scăderi accentuate, în lumina preocupărilor investitorilor cu privire la starea sectorului în ansamblu și la poziția financiară a platformei de criptomonede FTX, pe fundalul planurilor celei mai mari platforme de schimb de criptomonede  din lume, Binance, de a cumpăra o parte din activele platformei concurente FTX, a transmis miercuri Reuters.

Potrivit agenției internaționale de știri, Binance a semnat marți un acord neangajant pentru a cumpăra active FTX din afara SUA pentru a ajuta la acoperirea „crizei de lichiditate” a concurentului. Se observă că tranzacția propusă a venit după speculații de peste o săptămână cu privire la situația financiară a FTX, care au dus la retragerea de către investitori a 6 miliarde de dolari în 72 de ore (înainte de anunțarea tranzacției), ceea ce a ridicat semne de întrebare cu privire la solvabilitatea FTX. 

Potrivit agenției, FTX și Binance nu au dezvăluit termenii acordului, iar piețele se simt nesigure cu privire la faptul că tranzacția va avea sau nu loc.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă după capitalizarea bursieră, a scăzut cu 5,5% miercuri, după ce scăzuse cu 10% marți, cel mai puternic declin de la jumătatea lunii august și până în prezent. 

De asemenea, o altă criptomonedă, Ethereum și-a intensificat scăderea, atingând cel mai scăzut nivel din iulie. 

FTT, criptomoneda nativă platformei de schimb FTX, a scăzut cu încă 16% după ce a scăzut cu 72% marți. Potrivit CoinGecko, valoarea de piață a FTT a scăzut sub 600 de milioane de dolari, de la 4 miliarde de dolari la începutul săptămânii.

Prețurile criptomonedelor au scăzut în acest an, deoarece scăderea piețelor financiare i-a determinat pe investitori să se îndepărteze de activele mai riscante, potrivit Reuters. După o creștere rapidă în 2020-2021, bitcoin a scăzut cu aproximativ 62% în 2022. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite