Reuters: Canada a permis Airbus să folosească titan rusesc

0
Publicat:

Guvernul canadian nu a comentat încă această decizie, scrie agenția de știri.

Airbus A340. Foto: Arhiva Adevărul
Airbus A340. Foto: Arhiva Adevărul

Guvernul canadian a permis Airbus să folosească titan rusesc, în ciuda sancțiunilor impuse de Ottawa în februarie împotriva celui mai mare producător de titan din lume, corporația rusă VSMPO-Avisma, a transmis Reuters.

Airbus este la curent cu sancțiunile impuse de guvernul canadian împotriva VSMPO și a primit autorizațiile necesare pentru a opera în conformitate cu sancțiunile relevante”, a spus compania într-un comunicat citat de agenție. Reprezentanții guvernului canadian s-au abținut până acum să comenteze acest subiect.

După cum subliniază Reuters, permisiunea specială primită de la autoritățile canadiene oferă Airbus o mai mare libertate de a-și folosi instalațiile de producție din țară, unde Airbus A220 este acum asamblat parțial. În același timp, potrivit experților intervievați de agenție, acest model de aeronavă nu necesită un număr mare de elemente din titan, spre deosebire de Airbus A350 și Boeing 787. După cum notează Reuters, sancțiunile împotriva VSMPO-Avisma ar putea crea probleme la exportul aeronavelor construite în străinătate folosind titanul rusesc. Astfel de cazuri pot necesita, de asemenea, permisiuni speciale din partea autorităților competente.

Airbus a avertizat anterior în mod repetat că restricțiile asupra titanului rusesc ar putea da o lovitură gravă industriei aeronautice occidentale, în timp ce daunele aduse economiei ruse ar fi nesemnificative.

Propriile noastre sancțiuni nu ar trebui să ne provoace un rău semnificativ”, a declarat pentru Reuters o sursă informată din cercurile guvernamentale canadiene. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite