Renumitul Hotel Rex din Mamaia a fost scos la vânzare, dar nu-l vrea nimeni

0
Publicat:

Renumitul Hotel Rex din Mamaia a fost scos la vânzare, dar pare că nimeni nu vrea să-l cumpere, deși acum patru ani chiar Gigi Becali s-a arătat interesat.

Hotel Rex Mamaia
Hotel Rex Mamaia

Construcția Grand Hotel Rex a fost începută de însuşi regele Carol al II-lea și a fost inaugurat în 1938. Hotelul de cinci stele a devenit rapid o emblemă a litoralului românesc, loc pe care l-a păstrat timp de câteva decenii.

În 2018, Gigi Becali și-a anunțat intenția de a cumpăra hotelul, oferind 10 milioane de euro, dar ulterior s-a răzgândit.

Primăria Constanța nu vrea să îşi exercite dreptul de preemţiune

„Eu prefer ca locul ăsta să meargă la un privat care să mişcă mult mai repede şi cu banii lui şi poate hotelul Rex să-l redea funcţiunii sale. Ce să facă primăria acolo? Primăria nu poate să facă activităţi hoteliere că noi nu putem fi shareholders în economie, nu? Nu ăsta e rolul unei primării”, a susținut Vergil Chiţac, primarul Constanţei, potrivit presei centrale.

La sfârșitul anului 2020, firma care deținea hotelul s-a transformat din societate pe acțiuni în societate cu răspundere limitată, cu asociații Zinca Palade, Carmen Adamescu și Rani Palade, potrivit datelor termene.ro.

Activele imobilizate declarate în bilanțul financiar din 2020 al Rex Mamaia SRL au o valoare de 7,8 milioane de euro.

Hagag Development Europe intenționează să facă achiziția prin intermediul noii sale firme, Hagag Rex Mamaia.

Hagag Development Europe are planuri ambițioase pentru România. Urmărim să ne consolidăm poziția pe plan local, atât din punct de vedere al activului existent, cât și din punct de vedere geografic. În acest context, prospectăm activ piața și ne uităm cu atenție la mai multe proprietăți sau terenuri cu potențial, pretabile pentru proiectele rezidențiale sau office, dar și hoteliere”, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții companiei.

Omul de afaceri Dan Adamescu a cumpărat hotelul Rex, în 2006, cu circa 10 milioane de euro de la Viorel Păunescu.

Construcția hotelului Rex, amplasat la câteva zeci de metri de plajă, a fost pornită în 1936 de către însuși regele Carol al II-lea. A fost inaugurat doi ani mai târziu, fiind considerat încă de pe atunci un hotel de lux. Spre finalul celui De-al Doilea Război Mondial, numele hotelului a fost schimbat în Casa de Odihnă 1 Mai, iar 15 ani mai târziu a fost rebotezat International, și cu acest nume a funcționat până în '90, când a revenit la denumirea inițială de Grand Hotel Rex. Tot în anii '90 hotelul a fost preluat de Viorel Păunescu, care a ajuns să dețină și hotelul InterContinental din București, preluat ulterior tot de către familia Adamescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite