Renault vrea să reducă costurile de producție și lansează patru noi modele la uzina sa din Turcia

0
Publicat:

Producătorul auto francez Renault a anunţat joi planuri de reducere a costurilor de producţie per vehicul, astfel încât să poată lansa patru noi modele la uzina sa din Turcia.

foto logo Renault
Renault vrea să reducă costurile de producție pentru lansarea a patru noi modele

Până în 2027, Renault vrea să scadă costurile de producţie per vehicul cu 30%, în cazul vehiculelor cu combustie internă, şi cu 50% pentru vehiculele electrice (EV), transmite Reuters.

Această transformare industrială va face fundamentele noastre mai agile, mai bune şi mai competitive, în timp ce ne va permite să răspundem mai rapid la aşteptările clienţilor”, a afirmat Thierry Charvet, director responsabil de calitate şi de industrie în cadrul grupului Renault.

De asemenea, Renault a anunţat că va produce patru noi modele la uzina sa din Bursa, Turcia.

Până în 2027, Renault intenţionează să investească trei miliarde de euro pentru a lansa opt noi vehicule şi a majora vânzările de maşini electrice în afara Europei.

Potrivit Renault, în jurul anului 2027, automobilele electrice şi modelele hibride ar urma să reprezinte o treime din vânzările realizate în afara Europei.

În plus, compania a anunțat și că ar urma să investească 400 de milioane de euro în uzina sa de producție din Turcia, pe care constructorul auto francez îl consideră centrul său de export nu doar pentru Europa, ci și pentru alte țări din lume, a declarat joi compania.

La începutul zilei, Renault a declarat că va produce patru modele noi în acest loc, inclusiv un nou SUV low cost Duster, potrivit unui purtător de cuvânt.

De asemenea, partenerii de lungă durată ai Renault, Nissan şi Mitsubishi, încă intenţionează să investească în divizia de vehicule electrice a producătorului auto francez Ampere, conform unei prezentări a Renault.

Nissan şi Mitsubishi au confirmat că vor investi până la 600 milioane de euro şi, respectiv, 200 milioane de euro în Ampere, a cărei Oferta Publică Iniţială (IPO) este programată în 2024.

Nissan va deveni „un investitor strategic” în Ampere, le-a spus jurnaliştilor Makoto Uchida, directorul general al Nissan, adăugând că producătorul auto nipon ar putea folosi inovaţiile de la Ampere pe segmentul de software şi conectivitate pe alte pieţe din afara Europei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite