Divizia Renault, responsabilă de noile vehicule electrice, dezvăluie noul logo și echipa de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renault a anunţat miercuri lansarea oficială a noii sale afaceri de vehicule electrice - Ampere - dezvăluind noul său logo ca afacere de sine stătătoare, şi echipa de conducere, înaintea planificatei Oferte Publice Iniţiale (IPO), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

logo Ampere Renault jpg

Data efectivă a separării Ampere a fost 1 noiembrie. Divizia de vehicule electrice va fi condusă de directorul general al Renault, Luca de Meo, iar Luciano Biondo va fi şeful operaţiunilor industriale.

Renault a anunţat că prima zi a investitorilor Ampere va fi în 15 noiembrie

Listarea Ampere, iniţial programată anul acesta dar acum estimată în prima jumătate a anului viitor, este menită să sporească valoarea companiei dând investitorilor mai multă vizibilitate şi separând Ampere de afacerea istorică a Renault de motoare pe combustie.

Dar creşterea mai slabă a cererii de vehicule electrice (EV), sporirea concurenţei din China şi volatilitatea de pe piaţă complică planurile de listare a diviziei de vehicule electrice.

În echipa de conducere a Ampere se află Josep-Maria Recasens, directorul general administrativ, Vincent Piquet, directorul as financiar, Gilles Vidal şef departament design şi Henry Bzeih, şeful secţiei software, care a venit de la Microsoft. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite