Renault vrea să lanseze un nou vehicul electrică ieftin, pentru a concura cu piața vehiculelor „verzi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Divizia de mașini electrice „Ampre” a Renault a anunțat lansarea unui mod model electric la preț un preț accesibil, care se va denumi „Legend” și va apătea pe piața auto „verde” din 2025.

foto logo Renault
Renault lansează un nou vehicul electric, la preț accesibil

Potrivit constructorului auto francez Renault, prețul vehiculului electric ar urma să fie de doar 20.000 de euro, iar scopul noului model „Legend” este de a concura cu modele deja existente, care se vând pe piața auto la prețuri mici.

În plus, constructorul francez susține că mașina va avea o neutralitate climatică, având o eficiență energetică extrem de bună. Automobilul electric va avea un consum mai mic de 10 kWn/100 km, emisii de dioxid de carbon pe parcusul ciclului de viață cu 75% mai mic comparativ cu majoritatea vehiculelor cu combustie internă de pe piața europeană în anul 2023.

De asemenea, noua divizie de mașini electrice Ampre a anunțat că, în total, va propune șapte noi modele de mașini până la finele anului 2030. Acestea sunt denumite la acest moment Megane E-Tech, Scenic E-Tech, Renault 5, Renault 4, „Legend” precum şi două modele suplimentare.

e asemenea, Ampere vizează o cifră de afaceri de 10 miliarde de euro în 2025, faţă de 46 de miliarde de euro pentru întregul grup Renault în 2022. Obiectivul este o cifră de afaceri de 25 de miliarde de euro în 2031, adică o rată anuală de creştere de peste 30% între 2023 şi 2031.

Ceea ce vrem este să democratizăm vehiculele electrice în Europa. Ne vom reduce costurile în mod semnificativ pentru a reduce preţurile, iar în paralel ne vom îmbunătăţi marja operaţională”, a declarat directorul financiar de la Renault, Thierry Pieton.

Renault, care a amânat introducerea Ampere la bursă pentru primul semestru din 2024, în aşteptarea unor condiţii mai favorabile, promite investitorilor o structură simplă şi foarte profitabilă. „Cu maşini de înaltă performanţă, preţuri competitive, un brand puternic şi servicii de înaltă calitate, Ampere este bine poziţionat pentru a răspunde evoluţiei vehiculelor electrice pe piaţa europeană... Dincolo de propria sa gamă, Ampere este, de asemenea, concepută pentru a fi o platformă tehnologică, de producţie şi de colaborare cu alte mărci, ceea ce reprezintă avantaje suplimentare”, a spus Thierry Pieton.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite