Reacţie dură a lui Cătălin Drulă faţă de greva de la metrou: O mână de oameni apără interesele mafiote. Nu vom ceda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Transportuilor, Cătălin Drulă Foto Inquam Photos
Ministrul Transportuilor, Cătălin Drulă Foto Inquam Photos

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a reacţionat în termeni duri faţă de greva spontană de la Metrorex, care a pus mii de oameni în dificultatea de a ajunge la serviciu. Oficialul a sugerat că angajaţii nu apără interesele salariaţilor, ci pe cele ale mafioţilor care deţin spaţiile comerciale.

„O acţiune ilegală dă peste cap viaţa unui întreg oraş.

Când interese mafiote sunt ameninţate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii şi sinecuri. 

Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureştean este o palmă dată întregii Românii. 

Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toţi contribuabilii care susţin prin subvenţie de la bugetul naţional activitatea şi, evident, salariile de la companie. 

Oamenii oneşti care lucrează la metrou au venit în această dimineaţă să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea”, a scris Drulă.

Ministrul a cerut bucureştenilor să nu se lase amăgiţi de aşa-zisele proteste pentru „binele angajaţilor”, care au în spate de fapt afacerile oneroase derulate în spaţiile comerciale.

„Nu vă lăsaţi amăgiţi: miza ocupării ilegale a unor şine de metrou nu o reprezintă binele angajaţilor.

Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spaţii comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spaţiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex şi firma sindicatului USLM în 2018. 

O firmă, un sindicat vor neapărat să căpuşeze Metrorex în linişte, în continuare. 

Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a spus Drulă.

Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri dimineaţă din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia PiaţaUnirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex, care precizează că din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite