Ramona Mănescu, la Constanţa: „Nu vreau să vorbim de un eşec în privatizarea CFR Marfă“

0
0
Ramona Mănescu (mijloc), într-o vizită în Portul Constanţa
Ramona Mănescu (mijloc), într-o vizită în Portul Constanţa

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, participă la o discuţie cu operatorii portuari din Constanţa. Venită cu trenul de la Bucureşti, Ramona Mănescu a fost interpelată de jurnalişti chiar în gara Constanţa. Iată ce răspunsuri a dat ministrul:

Rep: Cum a fost călătria cu trenul?

Ramona Mănescu: Călătoria cu trenul? Foarte bună, a mers bine trenul, conform programului... Mă bucur c-a ajuns la timp. Sper că şi de-acum  încolo s-ajungă la timp.

Rep: E prima călătorie cu trenul, după cât timp?

RM: De când au început lucrările de refacere a liniei Constanţa-Bucureşti. Pînă atunci, numai cu trenul am călătorit pe ruta aceasta. Ştiu că sunt nişte probleme de siguranţă, şi aici am să discut şi cu Ministerul de Interne şi cu Ministerul Finanţelor ca să găsim o soluţie şi să aplicăm legea care îi penalizează pe cei ce fură componente de cale ferată şi le vând centrelor de fier vechi. Întârzierile intervin din cauza furturilor.

CFR Marfă – „Până luni ar trebui să intre banii în cont“

Rep: Cum evoluează lucrurile în privatizarea CFR Marfă?

RM: Pînă luni ar trebui să intre banii în cont. Cristian Ghibu are în momentul acesta o întâlnire cu reprezentanţii GFR. Aflăm luni cum se finalizează.

Rep: V-aţi consultat cu premierul?

RM: Sigur că da. Vrem ca statul să ia cea mai bună decizie.

Rep: V-aţi consultat şi cu secretarul de stat Cristian Ghibu?

RM: Sigur că da; d-l Ghibu s-a ocupat de la început de privatizarea acesta, este cel responsabil. Ieri, am fost la minister după ce am avut discuţia cu premierul. Noi respectăm termenul prevăzut şi aşteptăm ziua de luni.
Rep: D-l Gruia Stoica a spus că acele caluze suspensive nu s-au respectat...

RM: E datoria consultanţilor şi a experţilor, vor trebui să facă un raport şi să ne spună ce a fost respectat şi ce nu a fost respetctat.

Rep: Până în acest moment ne puteţi spune dacă s-a respectat?

RM: Ştiu că Ministerul Transporturilor şi-a respectat toate obligaţiile, a făcut toate demersurile conform contractului.... Rep: Şi discuţiile cu băncile?

RM: Da

Rep: În cazul unui eşec al privatizării CFR marfă, cineii responsabil?

RM: N-aş vrea să vorbesc acum de un eşec. Ambele părţi şi-au îndeplinit obilgaţiile. Nu putem vorbi de o vină a cuiva. E posibil ca acele condiţii suspensive  de care vorbea Gruia Stoica să nu fi fost îndeplinite din cauze obiective. Spre exemplu, au depus o notificare la Consiliul Concurenţei, doar că nu se aşteaptă nimeni de la Cons Concurenţei să dea un răspunns în termenii prevăzuţi de contract.

Greva de la Metrou – „Unele revendicări nu pot fi acceptate“

Rep: Metrorexul şi RATB sunt în acest moment la minister şi discută depsre greva generală...

RM: Avem un punct de vedere al CA-ului vizavi de contractul colectiv de muncă. Am transmis Ministerului Muncii aceste revendicări, pentru a avea şi pe legislaţia muncii un punct de vedere... Rugamintea a fost să ne dea răgazul ca la următoarea întâlnire să vedem ce poate fi acceptat şi ce nu poate fi acceptat... În momentul de faţă încă analizăm solicitările făcute şi nu e cazul să se grăbească să facă greva împotriva locuitorilor Capitalei.Trebuie să înţeleagă şi ei că unele solicitări pot fi acceptate altele nu pot fi acceptate.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite