Raiffeisen și-a rezolvat problemele tehnice: banii blocați vor intra în conturi

0
Publicat:

Clienții Raiffeisen Bank au întâmpinat probleme, joi, când unele tranzacții nu au putut fi procesate. Potrivit datelor Economedia, vineri, banca a revenit cu explicații, precizand că în conturi vor intra banii blocați.

Probleme tehnice la Raiffeisen Bank, Foto: Arhivă Adevărul
Probleme tehnice la Raiffeisen Bank, Foto: Arhivă Adevărul

„Mica parte” a tranzacțiilor de ieri încă neprocesate vor fi finalizate cu prioritate astăzi, au transmis reprezentanții băncii.

Sursa citată aminteşte că, joi, Raiffeisen Bank anunța că întâmpină probleme de conectivitate, motiv pentru care unele dintre tranzacțiile realizate nu au putut fi procesate.

Începând de astăzi dimineață, o componentă principală a acestei infrastructuri a Raiffeisen Bank nu funcționează. În consecință, nu putem trimite mesaje sau fișiere în rețeaua SWIFT. Nici nu putem să procesăm mesajele primite în aplicațiile noastre de business”, a transmis banca joi, 15 decembrie.

Prin urmare, parte din tranzacțiile care au fost transmise de clienți astăzi nu pot fi procesate. Aceste tranzacții vor fi procesate imediat ce conexiunea la rețeaua SWIFT va fi restabilită”, au mai spus reprezentanții băncii.

Problemele au fost rezolvate între timp.

În legatură cu problema conectivității SWIFT, vă informăm că problemele au fost rezolvate încă de azi noapte și că totul funcționează normal. Majoritatea tranzacțiilor de ieri, 15 decembrie 2022, au fost procesate. Vă asigurăm că mica parte a tranzacțiilor de ieri încă neprocesate vor fi finalizate cu prioritate astăzi. Aceasta înseamnă că toate ordinele de plată/mesajele Swift generate și de activitățile cu valori mobiliare, FX, derivate și piețe monetare începând de astăzi, 16 decembrie 2022, vor fi procesate ca de obicei de Raiffeisen Bank. Ne cerem scuze tuturor clienților noștri afectați”, au declarat reprezentantii Raiffeisen Bank. potrivit Economedia.

SWIFT este sistemul prin care se fac aproape toate tranzacțiile financiare la nivel global și este folosit de peste 11.000 de instituții financiare pentru a trimite mesaje sigure și ordine de plată. Cum o alternativă global acceptată nu există, aceasta este practic structura esențială a sistemului financiar global.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite