Radu Georgescu, cel mai cunoscut antreprenor din IT, şi-a mutat rezidenţa fiscală din Cipru în Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Georgescu (45 de ani), cel mai cunoscut antreprenor din industria IT, şi-a transferat luna trecută acţiunile de la una dintre companiile pe care le deţine de la o structură de tip holding pe care a înfiinţat-o în Cipru în 2009 către o altă companie, înfiinţată de această dată în Olanda, potrivit datelor disponibile în Monitorul Oficial, scrie „Ziarul Financiar“.

Radu Georgescu este cunoscut pentru vânzările din ultimii zece ani ale unor companii pe care le-a creat de la zero către giganţi precum Microsoft sau Naspers.

Georgescu a transferat acţiunile de la Gecad Net - una dintre companiile pe care le deţine, cu afaceri de 3,2 milioane de euro anul trecut, de pe compania Concentric Limited din Cipru, către compania Concentric Holding BV, înregistrată în Olanda, potrivit datelor din Monitorul Oficial, scrie „Ziarul Financiar“

În 2009, când Georgescu a înfiinţat compania din Cipru, el îşi explica acţiunea prin faptul că dorea să-şi eficientizeze operaţinile. „Am vrut să mă pot uita la toate investiţiile mele într-un singur Excel. Nu este o fugă de taxe“, afirma el. 

În această primăvară Ciprul a naţionalizat parţial depozitele din băncile cipriote în schimbul unui ajutor financiar internaţional de 10 miliarde de euro, necesar pentru a salva sistemul bancar din ţară.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri