Propunerea de înjumătățire a cantității de pesticide folosite în agricultură a fost respinsă în PE. Anunțul ministrului Agriculturii

0
Publicat:

Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale al României, a anunțat că propunerea de înjumătățire a cantității de pesticide folosite în agricultură a fost respinsă în PE, cu voturile decisive ale europarlamentarilor PSD.

Liber la pesticide Arhivă Adevărul
Liber la pesticide Arhivă Adevărul

Ministrul a anunțat într-o postare pe Facebook că le mulțumește europarlamentarilor care au susținut poziția Ministerului Agriculturii. „Realitatea este de necontestat: fermierii noștri folosesc o cantitate de produse de protecție a plantelor și așa foarte mică – 0,7 kg/ha – în comparație cu media europeană de 2,2 kg/ha. O reducere unitară a cantității de pesticide în termeni de procent fix aplicat la fiecare stat membru ar fi însemnat dificultăți uriașe pentru fermierii români în raport cu fermierii din statele care în prezent folosesc cantități și de 4 ori mai mari“, a spus ministrul.

 Dacă această propunere ar fi trecut, continuă el, fermierii români ar fi rămas fără soluții de combatere a bolilor și dăunătorilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite