Proiectul Drumului Expres Focșani-Brăila a fost avizat astăzi de Ministerul Transporturilor

0
Publicat:

Ministerul Transporturilor a avizat, joi, proiectul Drumului Expres Focşani - Brăila, a anunţat ministrul de resort, Sorin Grindeanu.

foto Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor

„Am avizat astăzi proiectul Drumului Expres Focşani - Brăila! După avizarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Tehnico Economic (CTE) al Ministerului Transporturilor urmează avizarea în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe şi aprobarea prin Hotărâre de Guvern”, a notat Grindeanu, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestuia, noul drum de mare viteză va avea o lungime de 73,52 km, iar pe traseu vor fi construite inclusiv: 57 de poduri/pasaje/structuri casetate, şase noduri rutiere, şase parcări.

Proiectul drumului expres Focşani - Brăila, cu o valoare estimată de 5,5 miliarde de lei (fără TVA), prevede şi plantarea a 155 de hectare de perdele forestiere.

În 2020, atunci când a fost gândit prima data traseul pentru Drumul Expres Focșani-Brăila, au fost luate în calcul patru variante de trasee, cu lungimi cuprinse între 75 şi 81 de kilometri, reprezentanţii firmei care realizează studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic arătând că drumul expres are cinci noduri rutiere. Nodul din capăt va fi situat la sud – est de Focşani şi va asigura descărcarea traficului de pe viitoarea autostrada A7.

La acel moment, se specula că proiectul va fi finalizat în anul 2024. „Se lucrează la un studiu de analiză de soluţii, cu 4 variante de traseu. Una din variante atinge o fâşie din situl Natura 2000, în zona Vulturu. Nu ştiu ce faună este protejată acolo. Prin eliminare, din patru variante o să rămână două, apoi una în final. Cred că într-o lună şi jumătate vom şti varianta finală. Din ce s-a discutat ieri, cel târziu în anul 2024 se va circula pe acest drum expres. După finalizarea studiului, se organizează licitaţie pentru proiectare şi execuţie”, a declarat Marian Paraschiv, directorul Şecţiei de Drumuri Naţionale Vrancea, pentru „Adevărul”, acum patru ani,

Circa 15 milioane de lei va plăti Compania de Autostrăzi pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic pentru drumul expres de la Focşani la Brăila - „Milcovia Expres” cu finanţare asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Potrivit informaţiilor din caietul de sarcini realizat în anul 2020, profilul transversal al drumului va avea caracteristicile unui drum expres cu 2x2 benzi de circulaţie (3,5m/bandă), zonă mediană de 3 metri şi acostamente de 2x2,25m din care 0,75m benzi de încadrare cu aceeaşi structură rutieră ca a benzilor de circulaţie şi 1,5m acostament consolidat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite