Producţia de petrol a Rusiei se îndreaptă spre un nou record post-sovietic. Îngheţarea producţiei alături de OPEC, greu de atins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producţia de petrol a Rusiei, cel mai mare producător de hidrocarburi din lume, se îndreaptă în septembrie spre un nou record post-sovietic, cu o creştere de până la 400.000 de barili pe zi, potrivit Bloomberg, preluat de News.ro.

Astfel, producţia de ţiţei şi condensat a Rusiei urmează să atingă în medie, în această lună, 11,1 milioane de barili de petrol pe zi, peste nivelul de 10,7 milioane de barili pe zi în august, potrivit datelor preliminare ale Ministerului Energiei.

Astfel, producţia de ţiţei va depăşi nivelul de 10,9 milioane de barili pe zi din ianuarie, considerat de oficiali drept limită superioară în discuţiile care au avut loc în aprilie între statele producătoare. Rusia a înregistrat o medie de producţie record, de 11,4 milioane de barili de petrol pe zi, în 1987, înainte de destrămarea Uniunii Sovietice, potrivit statisticilor BP.

Producătorii de petrol din interiorul şi din afara OPEC reiau în această săptămână, în Algeria, eforturile pentru limitarea producţiei şi echilibrarea pieţei.

Discuţiile din Algeria ar putea să nu ducă la o decizie, parţial din cauza punctelor de vedere diferite ale unor producători regionali, cum sunt Arabia Saudită şi Iranul.

În acest moment, Arabia Saudită produce, la rândul său, 10,7 milioane de barili pe zi şi s-a oferit să î îngheţe la nivelul de la începutul anului, ceea ce ar însemna o reducere de 500.000 de barili pe zi. Condiţia ar fi ca Iranul să îngheţe, la rândul său, producţia sa la nivelul actual de 3,6 milioane de barili. Însă Teheranul vrea să îşi crească producţia la 4,1 milioane de barili, cât înregistra înainte de impunerea sancţiunilor.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite