Prim-ministrul Italiei consideră că vechii parametri de finanțare ai UE nu mai corespund realității

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cum a afirmat Georgia Meloni, noi sarcini, inclusiv realizarea „neutralității energetice”, ar trebui realizate ținând cont de „capacitatea companiilor strategice”.

Giorgia Meloni. Foto: EPA-EFE
Giorgia Meloni. Foto: EPA-EFE

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni consideră că vechii parametri de finanțare ai UE nu mai pot fi aplicați în contextul situației actuale. Ea a spus acest lucru marți după o întâlnire cu președintele francez Emmanuel Macron, care, potrivit ei, este de acord cu această teză.

"Nu putem permite să se revină la parametri care sunt complet inadecvați cu prioritățile actuale. Sarcina actualei conduceri a zonei euro este să identifice investiții în domenii strategice care nu pot fi echivalate cu altele și în acest sens suntem de acord [cu Macron]", a spus Meloni, comentând Pactul de Stabilitate și Creștere al UE. „Dacă prioritățile noastre sunt tranziția verde, tranziția digitală, sprijinul pentru Ucraina și autonomia strategică de apărare, atunci aceste nevoi trebuie luate în considerare într-un nou pact de stabilitate și creștere”, a adăugat ea.

Premierul italian a mai remarcat că noi sarcini, inclusiv realizarea „neutralității energetice”, ar trebui realizate ținând cont de „capacitățile companiilor strategice”. "Orice proces de transformare trebuie să fie compatibil cu dezvoltarea noastră. Prin urmare, tranziția ecologică nu poate fi realizată fără a ține cont de păstrarea sustenabilității economice și sociale și de a submina sistemul industrial", a spus Meloni. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite