Prețul petrolului scade din cauza îngrijorărilor legate de creșterea economică a Chinei

0
Publicat:

Prețul petrolului a scăzut marți pentru a doua ședință consecutivă, în condițiile în care scepticismul privind creșterea economică a Chinei a contrabalansat slăbirea dolarului american.

foto sondă de petrol
Prețul petrolului scade din cauza îngrijorărilor legate de creșterea economică a Chinei

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 51 de cenți, sau 0,6%, la 82,29 dolari pe baril până la ora 12:12 p.m. ET, în timp ce contractele futures pentru petrolul american West Texas Intermediate au scăzut cu 42 de cenți, sau 0,5%, la 78,32 dolari pe baril. Ambele referințe au scăzut cu peste un dolar mai devreme în timpul ședinței.

Purtând o greutate asupra prețurilor, China, cel mai mare consumator de petrol din lume, a stabilit o țintă de creștere economică pentru 2024 de aproximativ 5%. Deși ținta este similară cu cea de anul trecut și în linie cu așteptările analiștilor, lipsa unor planuri de stimulare de anvergură pentru a susține economia în dificultate a țării a dezamăgit investitorii.

Ținta de creștere este OK, dar partea care lipsește este modul în care vor să o atingă - ce fel de stimulente nu este clar deocamdată”, a declarat Giovanni Staunovo, analist la UBS.

Sentimentul de reducere a riscului pe piețele financiare în general a pus, de asemenea, presiune asupra prețurilor, a adăugat Staunovo. Prețul aurului a atins un nivel record marți, pe fondul creșterii pariurilor pentru o reducere a dobânzii în SUA în iunie, în timp ce Wall Street a scăzut din cauza slăbiciunii acțiunilor megacap.

Oferind un oarecare sprijin pentru prețurile petrolului, dolarul american a scăzut din cauza încetinirii creșterii în sectorul serviciilor. Un dolar mai ieftin susține de obicei prețurile petrolului prin creșterea cererii din partea investitorilor care dețin alte monede.

Dincolo de asta, piața caută cu adevărat doar următorul titlu aici, cu următoarele rapoarte de stocare în centrul atenției”, a declarat analistul Mizuho Robert Yawger.

Se așteaptă ca ultima rundă de rapoarte privind stocurile din SUA să arate că stocurile de țiței au crescut cu aproximativ 2,6 milioane de barili săptămâna trecută, în timp ce stocurile de distilate și benzină sunt prognozate să scadă.

Primul dintre cele două rapoarte de inventariere din această săptămână, al grupului industrial American Petroleum Institute, este așteptat după ora 16:30 ET. Administrația americană pentru informații în domeniul energiei va publica actualizarea săptămânală miercuri, la ora 10:30 ET. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite