Mai multe țări OPEC+ au extins reducerile voluntare ale producției de petrol în al doilea trimestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arabia Saudită a extins reducerile de producție cu 1 milion b/zi până în iunie, Emiratele Arabe Unite - cu 163 mii b/zi, Kuweit - cu 135 mii b/zi, Algeria - cu 51 mii b/zi, Oman - cu 45 mii b/d, Kazahstan - cu 82 mii b/zi. 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mai multe țări OPEC+, inclusiv Rusia și Arabia Saudită, au anunțat extinderea până în al doilea trimestru al anului 2024 a măsurilor pentru reduceri suplimentare voluntare ale producției de petrol, care au fost inițial destinate primului trimestru.

Astfel, Arabia Saudită prelungește reducerile de producție cu 1 milion b/zi până în iunie, Emiratele Arabe Unite - cu 163 mii b/zi, Kuweit - cu 135 mii b/zi, Kazahstan - cu 82 mii b/zi, Algeria - cu 51 mii b/zi /d, Oman - cu 45 mii b/d. În plus, Rusia a anunțat o scădere a producției și exporturilor de petrol în al doilea trimestru cu o medie de 471 mii bpd pe trei luni (în primul trimestru, Federația Rusă a redus livrările de petrol cu ​​500 mii bpd). Irakul a anunțat, de asemenea, extinderea măsurilor voluntare de reducere a producției în al doilea trimestru. În primul trimestru, țara a redus producția cu 223 mii bpd.

Toate țările OPEC+, care au aderat la reduceri voluntare de producție în primul trimestru, au prelungit aceste măsuri până în iunie. Volumul reducerilor extinse anunțate de țările OPEC+ este de aproape 2,17 milioane bpd.

În urma reuniunii OPEC+ din 30 noiembrie 2023, țările alianței au convenit asupra unor reduceri suplimentare voluntare ale producției de petrol cu ​​un total de 2,2 milioane bpd în primul trimestru al anului 2024 pentru a echilibra piața.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite