Prețul ireal cu care se vinde un kilogram de șorici

0
Publicat:

Unul dintre cele mai căutate produse în apropierea Crăciunului este șoriciul. În acest an, puțini români își vor mai permite să-l savureze din cauza costului piperat. Un kilogram a ajuns să aibă un preț ireal.

Soriciul a ajuns un aliment de lux FOTO Shutterstock
Soriciul a ajuns un aliment de lux FOTO Shutterstock

Conform observatornews, cu puțin timp înaintea sărbătorilor, șoriciul este foarte scump. Un kilogram costă chiar şi 200 de lei. Lebărul, toba sau caltaboşul se vând cu prețuri cuprinse între 40 şi 60 de lei kilogramul. 

Ca să simtă totuși spiritul sărbătorilor, dar să rămână și cu bani în portofel, clienții se mulțumesc să cumpere mai puțin. 

Și carcasa de porc s-a scumpit simțitor. De la 11 lei anul trecut, acum costă 16 lei pe kilogram, iar pentru pulpă de porc plătim 28 de lei. 

"Începând de anul trecut, toate costurile au crescut și noi am resimțit acest lucru, cât și la materia primă. În apropierea Crăciunului este normal să se scumpească carnea de porc. Şi atunci preţurile au suferit o ușoară diferența față de anul trecut, dar încercăm să menținem niște prețuri accesibile pentru clienți",  a explicat producătoarea Cristina Smandu pentru sursa citată.

Carne mai ieftină se găsește în supermarketuri, care este în proporţie de 80% din import. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite