Premieră în România. Clienţii unei bănci pot retrage bani de la bancomat cu telefonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clienţii Băncii Transilvania care au instalate aplicaţii specializate pe telefon pot retrage contactless bani de la bancomat, doar cu mobilul, fără a fi nevoie să utilizeze cardul bancar.

Clienţii Băncii Transilvania care au instalate aplicaţiile BT Pay sau Apple Pay pot retrage bani de la bancomat cu telefonul. Opţiunea este valabilă, de asemenea, pentru clienţii care folosesc accesoriile contactless din colecţia BT Pay. O alternativă contactless pe care banca o lansează tot acum este retragerea de numerar de la ATM-urile BT fără a introduce cardul în bancomat.

„Lumea se schimbă şi bankingul se schimbă. Volumele, viteza cu care facem lucrurile au crescut, la fel şi cerinţele clienţilor. Cifrele BT ne arată că plăţile contactless sunt pe val, de aceea sunt sigur că trendul va fi repede adoptat inclusiv pentru retrageri de numerar de la bancomat, mai ales cu telefonul. Ne bucurăm să fim prima bancă din România care aduce clienţilor accesul contactless la ATM şi un mod total nou de a interacţiona cu bancomatul, cu tehnologia”, declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

De pe telefonul mobil cu Android, accesul la banii din cont se realizează prin aplicaţia BT Pay, iar de pe cel cu sistem de operare iOS, prin Apple Pay. Este necesară apropierea telefonului de semnul contactless de pe bancomat, autentificarea, după care trebuie urmaţi paşii unei retrageri standard de numerar de la ATM.

Accesul contactless la bancomat păstrează pentru clienţii Băncii Transilvania toate funcţionalităţile de până acum ale ATM-urilor, cu excepţia celor de activare a cardului şi de personalizare a PIN-ului, din motive de siguranţă.  Opţiunile contactless pot fi accesate la peste 500 de bancomate ale Băncii Transilvania, care sunt semnalizate contactless. Până la finalul anului majoritatea ATM-urilor BT vor avea aceste funcţionalităţi.  

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite