Povestea unui barista care şi-a transformat salariul într-o afacere
0Începerea unei afaceri stă mereu în formulă curaj+risc. Un astfel de exemplu vine de la Gabriela Butnaru (24 ani), o tânără din Iaşi care a găsit reţeta vieţii ei: după ce a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare, tânăra şi-a făcut curaj şi a venit în Bucureşti, unde s-a angajat că barista într-o cafenea.
Într-o zi, o nouă aromă de cafea a convins-o să-şi asume un nou risc: să-şi facă propriul business, mic ce-i drept, cu banii din salariu.
"Am lucrat la o cafenea, unde eram colegă cu asociatul meu. Aveam cafea de origini 100% Arabică. Dar a fost o zi în care am primit o altă cafea, prăjită la Bucureşti. A fost o explozie de arome", povesteşte acum absolventa de Automatică, care nu s-a gândit niciodată să lucreze în domeniul în care a studiat şi care i-ar fi adus un salariu cu mult mai mare decât cel de barista (n.r.: specialist în prepararea şi arta cafelei), în jur de 1.200 lei.