Poşta Română anunţă concedieri în rândul angajaţilor cu funcţii administrative şi de conducere. Ce economii va genera măsura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

300 din cei aproximativ 1600 de angajaţi cu funcţii administrative şi de conducere din Poşta Română ar urma să fie concediaţi în perioada următoare, după analiza performanţei şi eficienţei acestora în companie, a anunţat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române, care este şi vicepreşedinte PNL Bucureşti.

Potrivit unor declaraţii făcute, vineri seara pentru HotNews.ro, reprezentantul Poştei Române a precizat că, măsura va genera economii de circa 2 milioane de lei în acest an şi de circa 18 milioane de lei în anul 2022, susţine Grigorescu.

”Măsura este o parte componentă a procesului de reformă demarat anul trecut în Poşta Română şi consecinţa strategiei investiţionale având în vedere creditul de investiţii de 200 milioane de lei (circa 40 milioane de euro) pe care compania noastră l-a obţinut de la EximBank. Prin procesul de modernizare, prin investiţiile în centrele de tranzit (Cluj şi Bucureşti Nord), automatizare, informatizare şi digitalizare, este o consecinţă firească a eficientizării activităţii resursei umane.", a declarat Horia Grigorescu.

Cât câştigă cei 300 de oameni care ar urma să fie concediaţi 

"Venitul mediu al angajaţilor din zona administrativă este de 5.500 - 6.000 de lei brut/lună. Concedierea celor 300 de oameni ar genera economii de circa 18 milioane de lei pentru anul 2022, pentru că în acest an unii din cei care vor pleca vor beneficia şi de salarii compensatorii şi efectele se vor vedea pentru 2022 şi 2023. Pentru anul în curs estimăm o economie de circa 2 milioane de lei", a spus Horia Grigorescu.

Întrebat ce salariu are, Grigorescu a spus că încasează lunar circa 10.500 de lei net.

În vârstă de 32 de ani, Horia Grigorescu a fost numit în urmă cu 1 an şi 2 luni la conducerea Poştei Române, fiind în acelaşi timp vicepreşedinte PNL Bucureşti. De profesie este avocat, cu experienţă de 8 ani la firme precum Ernst & Young şi Deloitte.

De asemenea, despre situaţia financiară a Poştei Române, Horia Grigorescu a declarat că anul trecut compania a realizat o cifră de afaceri de circa 1,4 miliarde de lei şi un profit brut de peste 30 milioane de lei.

Acesta a mai precizat că Poşta Română are peste 24.500 de angajaţi şi plăteşte anual peste 500 milioane de lei către bugetul de stat şi administraţiile publice locale prin taxe şi impozite aferente veniturilor angajaţilor, impozite pe clădiri şi maşini, TVA şi impozit pe profit.

Pentru acest an, acesta estimează că afacerile şi profitul vor fi tot în zona rezultatelor obţinute în 2020. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite