Popescu, Rompan: Producţia fiscalizată a crescut cu peste 10% la făină şi cu 15% la pâine după reducerea TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul pâinii a scăzut cu 12% după reducerea TVA de la 24% la 9% FOTO Adevărul
Preţul pâinii a scăzut cu 12% după reducerea TVA de la 24% la 9% FOTO Adevărul

Producţia fiscalizată a crescut la făină cu peste 10% şi la pâine cu 15% după reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%, începând cu 1 septembrie, a declarat Aurel Popescu, preşedintele patronatului Rompan. Totodată, pâinea s-a ieftinit cu mai mult de 12%.

„Preţurile au scăzut cu peste 12%, că producţia fiscalizată a crescut la făină cu peste 10% şi la pâine cu 15%, iar la specialităţile de panificaţie creşterea este mai mare, ceea ce e un lucru bun pentru populaţie“, a spus Popescu.

Guvernul a decis să reducă TVA la pâine, făină şi grău de la 24% la 9%, începând cu 1 septembrie 2013, pentru a combate evaziunea fiscal din sector. De asemenea, guvernanţii anunţau că un alt efect al reducerii TVA va fi reducerea preţului la pâine.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite