Popescu, Rompan: Producţia fiscalizată a crescut cu peste 10% la făină şi cu 15% la pâine după reducerea TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul pâinii a scăzut cu 12% după reducerea TVA de la 24% la 9% FOTO Adevărul
Preţul pâinii a scăzut cu 12% după reducerea TVA de la 24% la 9% FOTO Adevărul

Producţia fiscalizată a crescut la făină cu peste 10% şi la pâine cu 15% după reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%, începând cu 1 septembrie, a declarat Aurel Popescu, preşedintele patronatului Rompan. Totodată, pâinea s-a ieftinit cu mai mult de 12%.

„Preţurile au scăzut cu peste 12%, că producţia fiscalizată a crescut la făină cu peste 10% şi la pâine cu 15%, iar la specialităţile de panificaţie creşterea este mai mare, ceea ce e un lucru bun pentru populaţie“, a spus Popescu.

Guvernul a decis să reducă TVA la pâine, făină şi grău de la 24% la 9%, începând cu 1 septembrie 2013, pentru a combate evaziunea fiscal din sector. De asemenea, guvernanţii anunţau că un alt efect al reducerii TVA va fi reducerea preţului la pâine.  

Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite