Podul peste Tisa şi punctul vamal aferent dintre România şi Ucraina vor intra în execuţie

0
Publicat:

Secretarul de stat în ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioşteanu a transmis că noul pod peste Tisa şi punctul vamal aferent dintre România (Maramureş) şi Ucraina vor intra în curând în execuţie.

Ionel Scrioşteanu a participat la o vizită de lucru în județul Maramureș, Foto: CFR Infrastructură
Ionel Scrioşteanu a participat la o vizită de lucru în județul Maramureș, Foto: CFR Infrastructură

,,În perioada 17-19 noiembrie am participat împreună cu premierul României, Nicolae Ciucă, la vizita de lucru din județul Maramureș, unde se află primele obiective de investiție strategice de infrastructură din ultimii 30 ani. Este vorba despre: Podul peste Tisa în zona Teplița din Sighetu Marmației și punctul de trecere a frontierei, proiect complex care prevede atât construcția infrastructurii noului pod, cât și elementele tehnice ale punctului vamal cu Ucraina, în conformitate cu standardele europene actuale.”, a transmis secretarul de stat pe pagina sa de Facebook

Potrivit oficialului, proiectarea acestui obiectiv de investiție este finalizată și recepționată din 15 noiembrie.2022, urmând ca lucrările de execuție să înceapă în scurt timp.

,,Este primul proiect realizat în parteneriat între Consiliul Județean Maramureș și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin CNAIR, iar buna colaborare de care dau dovadă acestea, ne face încrezători că aceste lucrări vor respecta termenul de execuție de 16 luni.”, a precizat Ionel Scrioşteanu.

El a precizat că prin finalizarea acestui proiect, Sighetul și Maramureșul vor avea o oportunitate de dezvoltare, prin creșterea capacității de trafic și a accesibilității cu zonele din vecinătate.

Valoarea contractului de proiectare și execuție este de peste 116 mil. lei, fără TVA.

Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Secretarul de stat a mai anunţat că un alt obiectiv de investiţie este staţia CF Câmpulung la Tisa – un alt punct de acces din Ucraina către România care a fost redeschis traficului feroviar

,,Consecință a eforturilor autorităților locale împreună cu CFR, s-a reușit punerea în funcțiune a acestei linii feroviare care nu a mai fost folosită de 15 ani, urmând ca în perioada următoare să se finalizeze și să fie reluat atât traficul de călători, cât și traficul de mărfuri. Această stație are o linie feroviară cu ecartament larg, care permite transportarea unor capacități mari de mărfuri sau călători.”, a precizat oficialul din Transporturi.

Conform acestuia, proiectul va asigura o legătură benefică între România-Ucraina în continuarea activităților bilaterale a schimburilor economice la nivel regional și național, în demersul pe care îl facem pentru sprijinirea Ucrainei în contextul războiului.

,,Așadar, susțin cu tărie spusele premierului potrivit cărora coordonarea între autoritățile locale și autoritățile centrale este necesară pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor care vin în sprijinul cetățenilor și în economia județului.”, a mai arătat Ionel Scrioşteanu.

Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

El a preciat că alte vizite de lucru avute în cele două zile petrecute la Maramureș împreună cu premierul României și delegația condusă de acesta au vizat:

Barajul Runcu – un proiect important atât pentru alimentarea cu apă a zonelor maramureșene pentru aproximativ 300.000 locuitori și a Barajului Firiza, cât și pentru producerea energiei electrice, existând posibilitatea montării a două hidrocentrale de 14MWh.

Ferma Zoothenică de pui din Mireșu Mare – o fermă nouă care se va deschide în curând, un exemplu de business local care va produce 700.000 pui de carne/an, cu o investiție de 2 mil. euro.

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet și Cimitirul Săracilor – locul cu o deosebită însemnătate pentru noi, liberalii, unde valorile liberale și democratice, precum și România modernă au fost făurite, prin lupta și sacrificiul eroilor noștri împotriva comunismului, în recunoștința cărora am depus omagiu.

Școala Memorială ,,Gheorghe I. Brătianu" – Ediția a XIII-a de tradiție și învățare a Tineretului Național Liberal despre istoria liberalismului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite