Plafonarea prețurilor la alimente de bază, prelungită. Ciolacu: Nivelul TVA pentru alimente şi medicamente nu va creşte peste 9%

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat prelungirea OUG privind plafonarea prețurilor la alimente de bază până la finalul anului. În același timp, șeful Guvernului a dat asigurări că nivelul TVA pentru alimente şi medicamente nu va creşte peste valoarea de 9%.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Am vorbit şi de prelungirea Ordonanţei cu plafonarea preţurilor la produsele agricole şi alimentare. Am văzut cu ce propunere a venit statul francez, cu un acord pe 5000 de produse, noi am avut o Ordonanţă care a vizat doar 14 produse, o vom prelungi această ordonanţă până la sfârşitul anului”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

„Pe urmă şi Ministerul Agriculturii cred că trebuie să intrăm într-o practică europeană, să avem un acord cu producătorii şi cu retailerii”, a mai informat șeful Guvernului. 

Totodată, Ciolacu a dat asigurări că nivelul TVA pentru alimente şi medicamente nu va creşte peste valoarea de 9%.

„La produsele alimentare şi medicamente nu va creşte TVA mai mult de 9%. Este corect acest lucru şi o scumpire în zona de alimente şi medicamente ar duce la o scădere a nivelului de trai al românilor, cât şi la o creştere a inflaţiei”, a explicat Ciolacu. 

Guvernul, obligat sa strângă cureaua

În contextul discuțiilor cu Comisia Europeană privind depășirea deficitului bugetar asumat în PNRR, de la 4,4%, la 5,5%, PSD a votat în unanimitate în ședința Consiliului Politic Național pentru asumarea răspunderii pe măsurile fiscale pentru creșterea veniturilor la stat și scăderea cheltuielilor. 

În același timp, Marcel Ciolacu le-a cerut miniștrilor să vină cu o propunere de ordonanță de reorganizare a ministerelor. 

Șeful Executivului a anunțat vineri seară că vor continua discuțiile cu Comisia Europeană, care va propune Consiliului o renegociere a planului privind descreșterea deficitului bugetar la 3%, așa cum este în plan pentru anul viitor.

Se mută lucrurile în zona tehnică pentru a găsi soluțiile cele mai bune. România este reprezentată la Consiliu de către președinte”, a susținut șeful Guvernului.   

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite