Pierderile anuale ale Aston Martin se reduc pe măsură ce prețurile ating niveluri record

0
Publicat:

Pierderile anuale ale Aston Martin, s-au redus la mai mult de jumătate în 2023, fiind mai mici decât așteptările pieței, după ce prețurile de vânzare au atins niveluri record, deoarece producătorul britanic de automobile de lux a livrat modelele Valkyrie și alte mașini în ediție specială.

foto mașina de curse Aston Martin
Pierderile anuale ale Aston Martin se reduc pe măsură ce prețurile ating niveluri record

Acțiunile companiei listate la Londra au deschis în creștere miercuri, dar au inversat câștigurile și au scăzut cu aproximativ 2,8%, investitorii fiind îngrijorați de fluxul de numerar și de volumele constructorului auto.

Aston Martin, cu sediul în Gaydon, spera să obțină un flux de numerar liber pozitiv în trimestrul al patrulea al anului trecut, dar a fost afectată de calendarul livrărilor modelelor DB12 și Valour.

Acum se așteaptă la o generare de numerar pozitiv în a doua jumătate a acestui an.

Aston Martin pompează o grămadă de bani în marketing în încercarea de a se poziționa la capătul ultra-luxos al spectrului. Acest pivot nu avea să fie niciodată ieftin”, a declarat analistul Hargreaves, Sophie Lund-Yates.

Marca de mașini aleasă de agentul secret fictiv James Bond, Aston Martin, a avut o perioadă dificilă de la debutul pe piață în 2018.

Cu toate acestea, acționarul principal și președintele executiv Lawrence Stroll a încercat să își consolideze lichiditățile și marjele prin lansarea unor mașini sport de ultimă generație - cea mai recentă fiind noul model sport Vantage, prezentat luna aceasta.

Aston Martin și-a menținut neschimbate previziunile pe termen scurt și mediu.

„În timp ce recunoaștem volatilitatea geopolitică și macroeconomică continuă și incertitudinile asociate legate de inflație și de lanțul de aprovizionare, echipele noastre de talie mondială continuă să colaboreze cu partenerii noștri, încercând să minimizeze impactul potențial asupra operațiunilor noastre”, a declarat compania într-un comunicat.

Aston Martin a raportat o pierdere ajustată înainte de taxe de 171,8 milioane de lire sterline (217,36 milioane de dolari) pentru anul încheiat la 31 decembrie, față de 451 milioane de lire sterline cu un an înainte.

Analiștii se așteptau, în medie, la o pierdere ajustată înainte de impozitare de 209 milioane de lire sterline, potrivit unui consens compilat de companie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite