Chinezii de la Geely investesc masiv în producătorul de mașini sportive Aston Martin

0
Publicat:

Constructorul chinez Geely Automobile Holdings Ltd va investi 234 milioane de lire sterline (295 milioane de dolari) pentru a deveni al treilea mare acţionar de la Aston Martin, potrivit Reuters.

Bordul unei mașini Aston Martin
Chinezii de la Geely investesc masiv în producătorul de mașini sportive Astin Martin

Cotaţia acţiunilor Aston Martin a crescut joi cu aproape 22%.

În cadrul acestei tranzacţii, Geely va dobândi o participaţie de 17% din acţiunile Aston Martin, după ce va achiziţiona aproximativ 42 milioane de acţiuni ordinare Aston Martin de la preşedintele constructorului britanic Lawrence Stroll, la un preţ de 335 de pence pentru fiecare acţiune. În plus, Geely va subscrie pentru alte 28 de milioane de acţiuni Aston Martin, la acelaşi preţ.

Imediat după acest anunţ, acţiunile Aston Martin erau cotate la 279,4 pence, comparativ cu un preţ de 231,2 pence înregistrat la închiderea şedinţei de miercuri.

Pentru Aston Martin, producătorul automobilelor folosite de James Bond, dar care a intrat în insolvenţă de mai multe ori de-a lungul istoriei, investiţia grupului auto chinez reprezintă o modalitate pentru a-şi asigura viitorul şi a-şi reduce gradul de îndatorare.

"Ne oferă o mai bună înţelegere a pieţei strategice care este China precum şi o oportunitate pentru a accesa gama lor de tehnologii şi componente", a precizat Lawrence Stroll într-un comunicat de presă.

Geely Automobile Holdings Ltd, companie care deţine mai multe mărci de automobile, inclusiv producătorul britanic de automobile sportive Lotus, dar şi mărcile Zeekr şi Volvo, precum şi Polestar, a preluat un prim pachet de 7,6% din acţiunile Aston Martin în luna septembrie a anului trecut.

"Decizia de a ne creşte participaţia la Aston Martin reflectă încrederea noastră în perspectivele de creştere ale companiei, tehnologiile şi echipa sa managerială", a declarat preşedintele Geely, Eric Li.

Investiţia de 295 milioane de dolari, conferă Geely o participaţie de 17% la Aston Martin precum şi un loc în consiliul de administraţie, devenind al treilea acţionar după fondul suveran de investiţii din Arabia Saudită (PIF).

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite