Patronatele din Turism cer socoteală guvernanților pe tema voucherelor de vacanță

0
Publicat:

Patronatele din Turism au trimis o scrisoare deschisă prim-ministrului Marcel Ciolacu pe tema modificării actualului sistem de tichete și vouchere de vacanță.

Vacanță
Vacanță

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (F.P.T.R.) supune analizei primului ministru Marcel Ciolacu Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și alte măsuri financiar-fiscale.

Reprezentanții FPTR reclamă faptul că programul de guvernare al celor două partide din coaliție și declarațiile publice ale liderilor acestora nu au făcut referire niciodată la acordarea de bani ca alternativă la actualul sistem de tichete și vouchere și că „singurele analize care încearcă să motiveze această modificare au fost realizate de domnul Gabriel Biriș, avocat de business, care acuză trei companii, toate cu capital francez, că obțin un profit imens datorită aplicării actualei legislații referitoare la emiterea cardurilor pentru tichete și vouchere“.

„Vă rugăm să analizați și să ne comunicați, într-un interval de timp cât mai scurt, un punct de vedere referitor la propunerea de acordare de bani ca alternativă la actualul sistem de tichete și vouchere, care sunt utilizabile exclusiv pe teritoriul României. Totodată, dacă este posibil, vă rugăm să confirmați menținerea TVA-ului de 9% pentru cele șase tipuri de cazare utilizate în structurile de primire turistică, clasificate de autoritatea administrației publice centrale din domeniul turismului, având în vedere faptul că, pentru anul 2024, contractele destinate turismului de incoming ar fi trebuit încheiate încă din luna august“, se arată în conținutul scrisorii.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc este condusă de Dragoș Răducan, Nicolae Bucovală și Nicolae Istrate.

Și ANAT susține că suspendarea sau înlocuirea voucherelor de vacanţă cu bani va „îngropa” turismul românesc. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite