Pasajul Domnești va fi deschis pe 15 noiembrie: imagini cu stadiul lucrărilor

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, publicat noi imagini de pe şantierul pasajului Domneşti, următorul care va fi deschis pe Centura Capitalei.

Pasajul Domnești va fi deschis circulației în noiembrie, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu
Pasajul Domnești va fi deschis circulației în noiembrie, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu

Potrivit oficialului, au început pregătirile pentru darea în trafic a pasajului Domnești pe 15 noiembrie.

Au fost finalizate straturile de mixturi asfaltice în zona pasajului, rampelor de acces și bretelelor, inclusiv la rampa de coborâre/urcare spre și dinspre Domnești. A fost montat atenuatorul de șoc la rampa de urcare dinspre Bragadiru și urmează montarea celui de al doilea la rampa de urcare dinspre Chiajna. Se află în curs de finalizare sensurile giratorii dinspre București și Domnești.”, a precizat Ionel irinel Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai transmis că a început turnarea straturilor de uzură pentru benzile de circulație doi și trei ale Centurii București și se pregătește instalarea parapetului New Jersey.

Continuă montarea parapetelui rutier de-a lungul Centurii București. Continuă acoperirea cu stratul de protecție anticorozivă pe toată structura din beton a pasajului (pile, culei, ziduri, rampe). Continuă montarea ultimilor stâlpi pentru iluminat, a lămpilor electrice și a tablurilor de conexiune pe mai multe zone ale pasajului. Continuă montarea indicatoarelor rutiere și realizarea marcajelor rutiere. Continuă lucrările la stațiile de pompare aferente rețelei de canalizare pluvială în zona pasajului.”, a mai informat secretarul de stat.

Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu
Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu

Scurt istoric al Pasajului Domnești

Potrivit Hotnews.ro, lucrările la pasajul Domneşti au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvenţă a constructorului principal STRACO, însă şantierul şi lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.

Primele lucrări la pasajul de la Domneşti au început în 2018 în baza unei autorizaţii de construire parţiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut faţă de ce s-a scos la licitaţie pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilităţile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile iniţiale şi cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvenţă.

Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu
Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu

Pasajul Domneşti - Giratoriu suspendat

- Lungime: 536 m

- Cost: 91,5 mil lei

- Constructor: STRACO GRUP SRL - SC COMNORD SRL - SPECIALIST CONSULTING SRL / Construcţie preluată de subcontractorul TRACON

- Contract semnat: 2017

- Termen de finalizare: 24 de luni (proiectare şi execuţie)

Pasajul Domneşti este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei care va fi deschis circulaţiei, după cel de la Mogoşoaia, având în vedere stadiul actual al lucrărilor.

Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Ionel Scrioşteanu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite