Pasajul Berceni: Când ar putea fi deschis circulației. „Furnizorii de materiale au întârziat livrarea”

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, a publicat noi imagini de pe șantierul pasajului Berceni de pe Centura Capitalei.

Lucrări pe șantierul Pasajului Berceni- septembrie 2022, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu
Lucrări pe șantierul Pasajului Berceni- septembrie 2022, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu

Potrivit oficialului, a început montarea predalelor la inelul central al pasajului și continuă această operațiune și la rampa de acces dinspre București, dar și la rampa de coborâre/urcare spre și dinspre comuna Berceni.

Menționez faptul că montarea predalelor se realizează atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții.”, a transmis Ionel Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai anunțat că a început montajul parapetelor de tip New Jersey pe zona de delimitare a Centurii București de zona pilelor pasajului, spre Popeşti-Leordeni.

Se lucrează la așternerea balastului pe rampa de coborâre/urcare spre și dinspre comuna Berceni, pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni, pe rampa de coborâre spre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Jilava. Se lucrează la turnarea grinzilor de trotuar pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Jilava.”, a adăugat sursa citată.

Secretarul de stat a mai precizat că se lucrează la turnarea binderului pe zona de lărgire la patru benzi a Centurii București spre Jilava și se execută lucrări de stabilizare în situ și fundație de balast pe DJ 401, comuna Berceni.

image

În același timp, continuă montarea lisei prefabricate pe toate zonele pasajului și executarea umpluturilor armate la rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București, care este finalizată în proporție de 80%.

De asemenea, continuă executarea lucrărilor de drum pe zona comunei Berceni și pe partea dinspre București, continuă executarea lucrărilor de iluminat public pe toată zona pasajului, dar și realizarea canalizării pluviale, necesară preluării apei din zona pasajului.

Chiar dacă furnizorii de materiale prefabricate au întârziat livrarea acestora în șantier, ducându-l într-o zonă critică din punct de vedere al termenului de finalizare, facem toate eforturile, împreună cu antreprenorul, ca darea în trafic a pasajului să nu depăşească luna decembrie a acestui an.”, a precizat secretarul de stat.

image

În luna ianuarie, Ionel Scrioșteanu a transmis că pasajul va fi dat în trafic în toamna acestui an.

În iunie 2020, oficialul anunţa că Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construire pentru Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei.

Contractul pentru proiectarea şi construirea Pasajului Berceni de pe Centura Bucureşti a fost semnat pe 6 martie 2019 cu asocierea SC TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – CONSTRUCŢII ERBASU SA – GRAFIC TENDS S.R.L pentru suma de 146 milioane de lei fără TVA. Durata contractului prevedea şase luni de proiectare, la care se adaugă 24 luni pentru execuţie.

Potrivit estimărilor reprezentantului din Transporturi, acest pasaj va fi dat în trafic după cel de la Domneşti.

Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Ionel Scrioşteanu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite