Pasajul de la Drajna, avans față de graficul asumat de constructor. Când ar putea fi deschis circulaţiei

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a publicat, luni, noi imagini de pe șantierul pasajului de la Drajna. Potrivit acestuia, lucrările sunt în avans față de graficul asumat de antreprenor.

Lucrări la Pasajul Drajna în octombrie 2022, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu
Lucrări la Pasajul Drajna în octombrie 2022, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu

Lucrările de la pasajul Drajna sunt în avans față de graficul asumat de antreprenor. Au fost armate, cofrate și turnate toate antretoazele necesare pasajului. Se lucrează la cofrarea, armarea și betonarea plăcii de suprabetonare necesară pasajului, iar săptămâna aceasta se va finaliza suprastructura acestuia.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Sursa citată a mai anunțat că se lucrează la montarea dispozitivelor de rost necesare pasajului și continuă lucrările, la partea de drum, cu umpluturi din material coeziv și aprovizionarea cu piatră spartă.

Continuă și lucrările de relocare a rețelelor de energie electrică, a rețelelor de transport petrol și a conductelor de apă.

Reamintesc faptul că amplasamentul acestei lucrări a fost predat constructorului la data de. 11 ianuarie, anul acesta. Este vorba despre realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800.”, a mai precizat secretarul de stat.

Lucrări la Pasajul Drajna în octombrie 2022, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu
Lucrări la Pasajul Drajna în octombrie 2022, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița.

Valoarea investiției este de peste 98 milioane de lei, fără TVA, din fonduri externe nerambursabile, iar termenul de execuție este de un an și jumătate.

Dar, încă de la desemnarea companiei câștigătoare, am discutat cu conducerea Arcada, care și-a asumat că va realiza pasajul înainte de termenul prevăzut în contract. Dacă se menține ritmul actual va fi o altă lucrare care se va finaliza înainte de termen.”, subliniază Ionel Scrioșteanu.

image

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis, la sfârşitul lunii iulie, că lucrările la Pasajul de la Drajna, din judeţul Călăraşi, au fost realizate în proporţie de 50%, iar în aceste condiţii sunt şanse ca pasajul să fie deschis mai devreme de termenul pe care îl prevede contractul - iunie 2023.

Am verificat astăzi (29 iulie n.r.) lucrările de la Pasajul de la Drajna, din judeţul Călăraşi. Sunt mulţumit de modul în care evoluează lucrările! Constructorul român a ajuns aproape la 50%, în condiţiile în care a început lucrările în luna ianuarie! Dacă va menţine ritmul de lucru, sunt şanse mari ca Pasajul de la Drajna (2,74 km) să fie deschis mai devreme decât prevede contractul (iunie 2023).”, a transmis ministrul Transporturilor.

Pasajul de la Drajna va traversa DN3A şi linia de cale ferată Bucureşti - Constanţa şi face parte din viitorul Drum Expres Călăraşi-Brăila.

În ceea ce privește drumul expres TransRegio Galaţi - Brăila - Slobozia - Drajna - Autostrada A2 - Chiciu, ministrul Transporturilor a afirmat în iulie că acesta este cel mai mare proiect pe care l-a dat către autorităţile locale, respectiv Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare formată din CJ Galaţi, CJ Brăila, CJ Călăraşi şi CJ Ialomiţa, care a semnat un protocol cu CNAIR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite