Pagina de Facebook a Ministerului Finanțelor, atacată. Mașini de lux, în poza de profil: „Dau la schimb cu Dacia 1100”

0
Publicat:

Pagina de Facebook a Ministerului Finanțelor a fost atacată de hackeri, care au înlocuit poza de profil cu una care înfățișează două mașini de lux din Vietnam.

Clădirea Ministerului de Finanțe
Pagina de Facebook a Ministerului Finanțelor a fost atacată de hackeri

Pagina oficială de Facebook a Ministerului Finanțelor Publice a fost spartă de presupuși hackeri. Imaginea de profil a fost înlocuită cu o poză cu doi bolizi de lux, iar imaginea de copertă a fost ștearsă.

În locul imaginii de profil a fost postată o poză din Hanoi, în care apar două mașini de lux: un Mercedes G Klasse și un Maybach.

Contactat de Libertatea, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a precizat că „Se lucrează la remediere”. Acesta nu a oferit explicații privind cauza incidentului. Ulterior, reprezentanții biroului de presă au precizat că nu se cunoaște cauza. „Conturile celor doi administratori au fost suspendate temporar”, au spus aceștia.

Ultima postare care apare pe pagina de Facebook a Ministerului Finanțelor este din 20 decembrie 2022, atunci când au fost publicate mai multe fotografii și filmulețe cu grupurile de colindători care au trecut pragul instituției.

image

Imaginea a fost setată la prima oră, iar internauții au reacționat. „Felicitări! Să le stăpâniți sănătoși”, „Cât ați dat pe ele?” sau „Dau la schimb cu Dacia 1100” sunt doar câteva dintre comentarii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite