OTP Bank România a fost scoasă la vânzare

0
Publicat:

Grupul maghiar OTP a scos la vânzare banca din România, potrivit mai multor surse din piața bancară.

Procesul de vânzare a băncii ar dura câteva luni, Foto: OPT Bank
Procesul de vânzare a băncii ar dura câteva luni, Foto: OPT Bank

Tranzacția ar urma să se facă în decursul următorului an.

Motivaţia oferită pentru scoaterea la vânzare a băncii a fost „lipsa pe piaţa din România a potenţialului de creştere prin achiziţii”. De asemenea, vânzarea OTP Bank ţine şi de actualul context geopolitic, precizează Ziarul Financiar.

Sursa citată menționează că banca este evaluată între 300 şi 400 milioane euro, la care s-ar adăuga rambursarea liniilor de finanţare către Budapesta.

Ca urmare a unei strategii bune de creștere, a muncii devotate și de înaltă calitate și a încrederii clienților, OTP Bank România a obținut în ultimii ani o creștere semnificativă. Astfel, în ultimii patru ani și-a dublat dimensiunea, și-a sporit cu 50% numărul de clienți, a implementat numeroase inițiative, cu precădere în zona de digitalizare și a creat o cultură agilă, orientată spre client. În paralel cu strategia de creștere organică a băncii, Grupul OTP a decis extinderea gamei de opțiuni strategice ale OTP Bank România prin testarea pieței în vederea unei posibile vânzări a băncii.

Acest proces este estimat să dureze câteva luni și, în cazul succesului licitației, posibilul acord de vânzare ar fi semnat în aproximativ un an.

Acest demers nu influențează operațiunile curente, inclusiv atribuțiile și activitatea zilnică a angajaților băncii și nici obiectivele de vânzări ale OTP Bank România”, arată un răspuns al OTP Bank România, transmis „Adevărul”.

Reamintim că în anul 2017, OTP Bank a încercat să achiziționeze Banca Românească, însă tranzacția a fost respinsă de BNR.

OTP Bank România a înregistrat, în 2022, un profit după impozitare de 34,6 milioane lei, în scădere cu 40% comparativ cu anul anterior, indicatorul de profit îmbunătăţindu-se semnificativ în trimestrul patru al anului trecut. Potrivit OTP Bank, la finalul T1, activele băncii au atins nivelul de 19,6 miliarde lei, în creștere cu 6% față de nivelul consemnat în luna martie 2022.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite