Orban: Nimeni nu poate şti azi ce proiecte de infrastructură vor fi finanţate din fonduri europene în programul operaţional 2021-2027

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ludovic Orban a declarat că nimeni nu poate şti astăzi care este lista proiectelor care vor fi finanţate din fonduri europene în următorul program multianual, dar Guvernul va susţine numeroase proiecte, printre care şi Autostrada Unirii.

Declaraţiile premierului vin după ce deputatul USR Cătălin Drulă a afirmat că Autostrada „Unirii” Târgu Mureş - Iaşi dar şi alte proiecte nu vor beneficia de finanţare din fonduri europene în programul operaţional 2021-2027, având în vedere scăderea fondurilor europene pentru infrastructură rutieră în noul buget al UE, precum şi alocarea unei mari părţi către finalizarea proiectelor deja în curs.

„Domnul Drulă ar trebui să fie mai atent în exprimările opiniilor sale. Nimeni nu poate şti astăzi câţi bani vom avea din fonduri europene pentru infrastructura de transport şi care este lista proiectelor care vor fi finanţate din fondurile europene alocate de Uniunea Europeană în exerciţiul financiar multianual 2021-2017. Pentru noi, Autostrada Unirii, ca şi Autostrada Sibiu-Piteşti, ca şi Autostrada de Centură a Bucureştiului, ca şi finalizarea tronsoanele rămase pe Lugoj-Deva, pe Sebeş-Turda, reprezintă o prioritate, ea este inclusă în Master Plan, avem o bază de negociere şi noi vom susţine finanţarea tronsoanelor de autostradă din Autostrada Unirii din fonduri europene. Cred că avem argumente suficient de serioase pentru a putea obţine finanţarea pentru această autostradă”, a susţinut Orban.

Mai mult decât atât, el a spus că Guvernul este interesat să obţină finanţări şi pentru legătura între Târgu Mureş şi Borş, „astfel încât să asigurăm legarea Moldovei de infrastructura de transport europeană, de infrastructura de autostrăzi”.

„Degeaba ducem autostrada până la Târgu Mureş dacă nu ducem autostrada până la graniţa de vest”, a declarat Orban.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite