Guvernul Dăncilă, reclamat Avocatului Poporului pentru că nu construieşte Autostrada Unirii. Demersul aparţine Asociaţiei „Împreună pentru A8”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Asociaţiei „Împreună pentru A8” vor avea o întâlnire cu Avocatul Poporului, în cadrul întrevederii urmând a se discuta încălcarea legii asumate de Parlament, privind construirea Autostrăzii A8.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, întâlnirea cu Avocatul Poporului va avea loc luni, la ora 10.00, la sediul instituţiei. Membrii societăţii civile ieşene au fost invitaţi la întrevedere după ce, anterior, au remis o solicitare în acest sens.

“Luni dimineaţă, la ora 10:00, o delegaţie a Asociaţiei “Împreună pentru A8” urmează să se prezinte la Avocatul Poporului, invitaţia fiind urmarea unei solicitări adresate instituţiei pe data de 24.09.2019. Cu această ocazie, delegaţia asociaţiei va prezenta Avocatului Poporului, doamna Renate Webber, o petiţie legată de nerespectarea, de către Guvernul României, a dispoziţiilor Legii nr. 291/2018 privind construirea Autostrăzii A8. Totodată, această discuţie va viza şi modul în care ignorarea obligaţiilor decurgând din actul normativ menţionat duce la încălcarea unor drepturi constituţionale şi chiar a unor drepturi fundamentale ale cetăţenilor regiunii de NE a României., cum ar fi dreptul la nediscriminare, dreptul la egalitate de şanse, dreptul la dezvoltare economică, dreptul la muncă şi alte asemenea drepturi”, ne-au precizat reprezentanţii Asociaţiei „Împreună pentru A8”.

Aceştia vor fi însoţiţi la întâlnire şi de un avocat, Ciprian Mitoşeriu, din Iaşi, care îi va ajuta cu consultanţa juridică.

Legea nr. 291/2018 a fost publicată în Monitorul Oficial pe 2 decembrie 2018 şi prevedea „executarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, denumită în continuare Autostrada Unirii”.

„Obiectivul de investiţii Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public/privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor”, se arăta în lege.

Actul normativ prevedea că, în termen de 30 de zile, ministerul trebuia să demareze „procedurile necesare pentru realizarea obiectivului de investiţii Autostrada Unirii.”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite