OMV Petrom continuă investițiile pentru modernizarea rafinăriei Petrobrazi. Ce lucrări au fost făcute

0
0

OMV Petrom anunţă investiții de circa 70 milioane de euro pentru înlocuirea celor patru camere de cocsare. Potrivit reprezentanţilor companiei, instalațiile au sosit la rafinărie cu două transporturi agabaritice de circa 800 de tone.

Investiții de 70 milioane de euro pentru modernizarea rafinăriei Petrobrazi, Foto: Arhivă Adevărul
Investiții de 70 milioane de euro pentru modernizarea rafinăriei Petrobrazi, Foto: Arhivă Adevărul

,,OMV Petrom a finalizat, cu succes, transportul a patru camere de cocsare la rafinăria Petrobrazi. Acestea vor fi operaționale în 2023 și le vor înlocui pe cele din prezent, care funcționează din 1989. Proiectul pentru înlocuirea camerelor a fost inițiat în 2020. Până la acest moment au fost investiți aproximativ 25 milioane de euro. Investiția totală pentru înlocuirea camerelor de cocsare este de 70 milioane de euro.”, a transmis, vineri, compania.

În acest context, Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing, declarat: „Înlocuirea camerelor de cocsare este un proiect esențial pentru rafinăria Petrobrazi. Investiția noastră în acest proiect va îmbunătăți eficiența și siguranța operațiunilor noastre. Camerele de cocsare vor fi înlocuite în cursul reviziei generale de două luni planificate pentru prima jumătate a anului 2023.”

Camerele de cocsare au un rol esențial în procesul de rafinare, asigurând, la temperaturi înalte, transformarea componentelor grele în produse superioare. Greutatea unei camere de cocsare este de aproape 200 de tone, diametrul este de circa 6 metri, iar înălțimea de aproximativ 30 de metri. Acestea au fost produse în România, în București.

Transportul celor patru camere de cocsare a fost efectuat în două etape, cu respectarea tuturor normelor de siguranță rutieră, având in vedere dimensiunile agabaritice. Fiecare transport a fost însoțit de echipaje de poliție și a inclus câte două camioane de tip trailer și alte autovehicule pentru suport logistic.

Până la rafinărie, cele două convoaie au parcurs o distanță de 150 de kilometri. Transporturile au fost efectuate în 66 de ore și au necesitat mai multe operațiuni logistice și administrative pentru facilitarea traversării în siguranță prin sensuri giratorii, pe sub poduri rutiere sau peste liniile de cale ferată electrificată.

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a țițeiului de 4,5 milioane de tone pe an.

Începând din 2005, OMV Petrom a investit peste 1,8 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi, o treime din această investiție contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite