Oficial din Transporturi: Încă puțin și vom circula pe Pasajul Domnești. Cum avansează lucrările

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, a anunțat că a fost finalizată asfaltarea pe întreaga suprafață a tablierului metalic al pasajului Domnești și se pregătește pentru acest proces rampa de urcare spre Chiajna.

Lucrările la Pasajul de la Domnești, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu
Lucrările la Pasajul de la Domnești, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu

Încă puțin și vom circula pe Pasajul Domnești. A fost finalizată asfaltarea pe întreaga suprafață a tablierului metalic și se pregătesc pentru acest proces rampa de urcare spre Chiajna, rampa de coborâre spre Bragadiru și rampa de coborâre spre București. A fost finalizată turnarea stratului de balast stabilizat la rampa de urcare dinspre Bragadiru.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, a început și montarea dispozitivelor de rost pe toată girația suspendată și pe rampele tablierului metalic și continuă asfaltarea rampei de coborâre spre Chiajna.

Continuă lucrările la rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Domnești și a fost finalizată turnarea plăcilor de beton. De asemenea, se lucrează și la trotuarele din beton armat și la grinzile de parapet. Continuă așternerea stratului de balast stabilizat la rampa de urcare spre București și au fost finalizate plăcile de racordare, trotuarele și grinzile de parapet. Continuă montarea stâlpilor pentru iluminat și a început montarea lămpilor de iluminat pe zona pasajului.”, a mai explicat reprezentantul din Transporturi.

Conform datelor transmise de Ionel Scrioșteanu, continuă montarea parapetului rutier și balustradei pietonale pe mai multe zone ale pasajului, continuă realizarea bazinelor pentru retenția apei pluviale, în zona giratoriului dinspre București, dar și realizarea rețelei de canalizare pluvială în zona pasajului.

308530006 623004242544769 9161638069350454464 n jpg

Luna trecută, secretarul de stat anunța că pasajul este în graficul asumat de către constructor și toți responsabilii de proiect, astfel încât să fie în trafic pasajul pe 15 noiembrie.

Potrivit Hotnews.ro, lucrările la pasajul Domneşti au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvenţă a constructorului principal STRACO, însă şantierul şi lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.

Primele lucrări la pasajul de la Domneşti au început în 2018 în baza unei autorizaţii de construire parţiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut faţă de ce s-a scos la licitaţie pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilităţile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile iniţiale şi cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvenţă.

Pasajul Domneşti - Giratoriu suspendat

- Lungime: 536 m

- Cost: 91,5 mil lei

- Constructor: STRACO GRUP SRL - SC COMNORD SRL - SPECIALIST CONSULTING SRL / Construcţie preluată de subcontractorul TRACON

- Contract semnat: 2017

- Termen de finalizare: 24 de luni (proiectare şi execuţie)

Pasajul Domneşti este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei care va fi deschis circulaţiei, după cel de la Mogoşoaia, având în vedere stadiul actual al lucrărilor.

Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Ionel Scrioşteanu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite