O baterie de silozuri pentru cereale, cu o capacitate de peste 7.000 de tone, se construiește la Galaţi

0
Publicat:

O baterie de silozuri pentru cereale, cu o capacitate de peste 7.000 de tone, se construiește în Zona Liberă Galaţi. „Va fi  de un real sprijin mai ales pentru agricultorii din regiune”, a anunțat primarul Ionuț Pucheanu.

Baterie de silozuri, în Zona Liberă Galați FOTO: Primăria Galați
Baterie de silozuri, în Zona Liberă Galați FOTO: Primăria Galați

Potrivit autorităților, principalii clienți ai unității de depozitare şi operare cereale vor fi agricultorii locali. Silozul are o capacitate de depozitare de circa 7.200 de tone de cereale și este dotat cu echipamente de ultima generaţie, inclusiv cu banda proprie de transport penumatic pentru încărcarea și descărcarea vaselor maritime și fluviale acostate la cheurile Administraţiei Zonei Libere Galaţi.

„Compania Bonvit Agro construiește o unitate de depozitare pentru 7.200 de tone de cereale, care va fi de un real sprijin mai ales pentru agricultorii din regiune. În plus, unitatea va dispune și de o bandă specială care va permite încărcarea/descărcarea rapidă a navelor”, a anunțat primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

Potrivit conducerii Zonei Libere Galați, o astfel de investiție va asigura condiţii optime de depozitare şi conservare a recoltelor de cereale, precum şi de transport şi distribuţie.

„Suntem mândri să anunţăm că încă o investiţie în Zona Liberă Galaţi începe să dea roade şi suntem încrezători că aceasta baterie de silozuri va aduce beneficii semnificative pentru agricultori în general şi pentru economia locală, în mod special. Continuăm să ne angajăm să oferim oportunităţi de dezvoltare pentru companiile interesate de regimul de zona liberă la Galaţi şi să contribuim la dezvoltarea durabilă a comunităţii", a declarat directorul general al Administraţiei Zonei Libere Galaţi, dl. Cătălin Cojocaru.

Investiția va crea și zeci de locuri de muncă. 

Fabrică de ulei în Zona Liberă Galați

O fabrică de ulei va fi construită în Zona Liberă Galați. Este vorba de investiție a unei companii din Elveția, de peste 20 de milioane de euro și va crea în jur de 200 de noi locuri de muncă.

Reprezentanții companiei elevețiene SunPro și directorul Zonei Libere Galați au semnat luni, 6 februarie, contractul de concesiune în prezența primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Contractul de concesiune cu compania elvețiană fost încheiat pentru o perioadă de 49 de ani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite