Proiecte de peste 42 milioane euro, depuse de Primăria Galaţi în cadrul PNRR. Fostele cinematografe, pe listă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă
sursa: Arhivă

Primăria Galaţi a depus pentru finanţare în cadrul PNRR, 39 de proiecte ce vizează renovarea şi consolidarea unor foste cinematografe, a Palatului Simion Gheorghiu, a fostului centru de recoltare, precum şi a multor unităţi de învăţământ.

„Valoarea estimată a acestor prime proiecte este de peste 42 de milioane de euro şi urmează etapa de evaluare la autoritatea de management. În paralel vom derula toate procedurile necesare pentru ca atunci când vom obţine finanţări, lucrările să poată demara foarte repede. Continuăm astfel obiectivul de modernizarea şi dezvoltare a oraşului cu finanţare europeană”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul oraşului Galaţi.

Primăria continuă astfel amplul program de modernizarea unităţilor de învăţământ din oraş. Aproape 20 dintre proiecte fiind pentru renovări de grădiniţe şi şcoli. 

De asemenea, un proiect vizează consolidarea şi eficientizarea clădirii emblematice a Palatului Simion Gheorghiu, din zona centrală a oraşului. Alte trei proiecte presupun renovarea energetică a fostelor cinematografe „Ţiglina”, „Dacia” şi „Flacăra”. 

În plus, imobilul fostului de centru de recoltare din Ţiglina – Str. Saturn 6A este vizat pentru înfiinţarea pe viitor a unei creşe. 

Mai mult, Primăria doreşte amenajarea clădirii din Str. 1 Decembrie 1918 nr. 25 (corp liceu A. Vlaicu), astfel încât în acest loc să se poată desfăşura activitatea de emitere a cărţilor de identitate, paşapoarte, înmatriculări şi permise de conducere, într-o zonă accesibilă a oraşului, unde va fi amenajată şi o parcare. 

Alte proiecte au în vedere Teatrul Dramatic, Sala Sporturilor, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Spitalul de Psihiatrie, Arena de box etc.

„Sunt primele proiecte depuse în cadrul PNRR pentru că în scurt timp Primăria municipiului Galaţi va depune o altă serie de proiecte privind consolidarea şi eficientizarea energetică a blocurilor de locuinţe, unde asociaţiile au dorit să vină în parteneriat cu municipalitatea”, au precizat reprezentanţii Primăriei Galaţi. 

Vă recomandăm şi:

Medic: OMS a intrat în panică, văzând cerbicia dacilor liberi, de la vlădică la opincă. Clocim o tulpină autohtonă

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite