Fabrică pentru asamblarea panourilor fotovoltaice într-un oraș aflat pe malul Dunării

0
Publicat:

O companie „verde“ a decis să investească în orașul de pe malul Dunării. Este vorba despre EraGreat Energy, care va deschide la Galați o fabrică pentru asamblarea panourilor fotovoltaice.

Orașul Galați, tot mai atractiv pentru investitori FOTO: Primăria Galați
Orașul Galați, tot mai atractiv pentru investitori FOTO: Primăria Galați

Orașul nostru a devenit tot mai atractiv pentru investitori. O unitate pentru asamblarea panourilor fotovoltaice urmează să fie realizată în Zona Liberă de către firma EraGreat Energy care a concesionat un teren de două hectare. Orice investiție înseamnă noi locuri de muncă și dezvoltarea economică a Galațiului”, anunță Ionuț Pucheanu, într-o postare pe Facebook. 

Tot în Zona Liberă se construiește o fabrică de ulei . Este vorba de investiție a unei companii din Elveția, de peste 20 de milioane de euro și va crea în jur de 200 de noi locuri de muncă.

Reprezentanții companiei elevețiene SunPro și directorul Zonei Libere Galați au semnat luni, 6 februarie, contractul de concesiune în prezența primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

„Zona Liberă a devenit foarte atractivă în ultimii ani și mă bucur că avem un nou investitor care va crea noi locuri de muncă și va aduce plus valoare orașului nostru. Este încă o dovadă că Galațiul oferă oportunități foarte bune pentru investiții”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Contractul de concesiune cu compania elvețiană a fost încheiat pentru o perioadă de 49 de ani.

Fabrică de baterii electrice, la Galați

De asemenea, o companie belgiană pregăteşte o investiţie masivă de 1,4 miliarde de euro în Galaţi. Potrivit viaţaliberă.ro, belgienii de la Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE) vor să construiască o fabrică de baterii electrice la Galaţi. Investiţia totală s-ar ridica la 1,4 miliarde de euro. 

Reprezentanții firmei belgiene promit că vor avea o capacitate de producţie de 22 GWh pe an şi vor dezvolta şi o unitate de reciclare a bateriilor electrice de 50.000 tone pe an.

Astfel, până la mijlocul anului 2024 ar urma să fie obţinute toate avizele tehnice şi administrative, în 2025 vor fi achiziţionate liniile de producţie şi spaţiile efective în care va funcţiona uzina, iar din 2026 fabrica va deveni complet operaţională.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite