Număr record de oferte de angajare în luna mai. Ce meserii se caută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
locuri de munca angajari

În ciuda provocărilor întâmpinate de la începutului anului, angajatorii accelerează activitatea pe piaţa muncii şi deschid noi poziţii sau caută să acopere poziţiile eliberate în urma mobilităţii crescute a angajaţilor.

Astfel, platforma de recrutare BestJobs a atins un nou record de 42.000 de oferte de angajare, cel mai mare volum de joburi active din ultimii doi ani şi jumătate. În plus, numărul de candidaţi contactaţi cu o ofertă de angajare a crescut cu peste 30% faţă de luna anterioară.

Activitatea candidaţilor urmează de asemenea o pantă ascendentă, aceştia arătând că sunt din nou interesaţi să-şi găsească jobul potrivit nevoilor şi aşteptărilor lor. În acest sens, datele de pe BestJobs indică o creştere cu peste 14% în numărul aplicărilor la joburi faţă de luna aprilie.

Statisticile de pe platformă mai evidenţiază şi începutul perioadei în care forţa de muncă de împrospătează cu o nouă generaţie, întrucât tinerii absolvenţi încep şi ei să se orienteze pentru un loc pe piaţa muncii. Mai exact, în luna mai, s-a înregistrat o creştere faţă de lunile anterioare în activitatea candidaţilor din segmentul de vârstă 18-25 de ani, aceştia înregistrând 16% din volumul total de aplicări.

„Pe măsură ce se apropie vara, observăm că planurile de recrutare ale angajatorilor se amplifică, ceea ce vine ca o noutate pe piaţa muncii, întrucât sezonul concediilor este, de regulă, perioadă de stagnare. Ştim deja că nici acest an nu este unul tipic, din prisma provocărilor noi pe care le-a adus, dar începe să se contureze ca un context favorabil pentru candidaţi, pe care îi încurajăm să îşi ţină CV-ul actualizat, pentru a fi uşor de reperat de către angajatori şi pentru a-şi creşte şansele de a găsi jobul potrivit. În plus, noul val de candidaţi tineri reprezintă o veste bună pentru recrutori, pentru că îşi pot forma angajaţii potriviţi, construind pe baza lor de cunoştinţe acumulate din facultate”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs.

Numărul de joburi a crescut în toate domeniile, dar cele mai mari creşteri se observă în Vânzări, Management şi HoReCa. În continuare, cel mai mare interes din partea candidaţilor s-a înregistrat pentru domeniul Vânzări, cu peste aproximativ 83.000 de aplicări, pentru Management, cu peste 65.000 aplicări şi pentru domeniul Financiar/Contabilitate, cu peste 46.000 de aplicări. 

În topul judeţelor cu cele mai multe aplicări se află Bucureşti şi Ilfov, cu aproximativ 214.000 de aplicări, urmat de Timiş, cu aproape 55.000 de aplicări şi de Cluj, cu peste 37.400 de aplicări. La o distanţă mică de Cluj, pe locul 4, se află Braşov, cu puţin peste 37.300 de aplicări.

Luna mai aduce încă o noutate din punct de vedere al joburilor cele mai dorite de către candidaţi şi introduce pentru prima dată anul acesta o poziţie de Software Developer în topul joburilor cu cele mai multe aplicări, alături de alte poziţii precum Content Writer pentru o companie de utilaje şi Team Leader pentru o echipă de introducere date.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite