Nicolescu a schimbat administratorul special de la Complexul Energetic Hunedoara. E necesară eficientizarea companiei. Urmează privatizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul Hunedoara include termocentralele de la Mintia şi Paroşeni şi patru mine de huilă
Complexul Hunedoara include termocentralele de la Mintia şi Paroşeni şi patru mine de huilă

Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, l-a schimbat pe Dan Cârlan din funcţia de administrator al Complexului Energetic Hunedoara, în locul său fiind numit Sorin Mangu, până în prezent, care este, din 2012, administrator neexecutiv al companiei.

Mangu este din 1999 şi şef de lucrări la Departamentul de Management, Ingineria mediului, facultatea de Geologie, din cadrul Universităţii din Petroşani.

„Este important în contextul actual să luăm măsuri pentru eficientizarea CEH. Din acest motiv, am decis numirea în funcţia de administrator special a unui profesionist, cu o bună reputaţie în sectorul energetic“, a declarat Nicolescu, într-un comunicat.

România şi-a asumat privatizarea majoritară a Complexului Energetic Hunedoara  în cadrul acordului încheiat în anul 2011 cu instituţiile financiare internaţionale. 

Procesul se derulează în conformitate cu prevederile H.G. nr. 86/2013 pentru aprobarea strategiei de privatizare prin metoda majorării de capital social prin aport de capital privat a Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A.

Complexul Energetic Hunedoara a fost format din fuziunea termocentralelor Mintia şi Paroşeni, care funcţionează pe huilă, cu cele patru mine viabile de huilă din Valea Jiului. Acestea au fost preluate de la fost Companie Naţională a Huilei. Aceasta se află acum în lichidare. Minele care nu sunt viabile vor fi închise în 2018. Cele trei mine neviabile sunt Petrila, Paroşeni şi Uricani, iar cele rentabile sunt cele de la Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan.

Complexul are o putere instalată de 1.435 MW şi poate asigura anual aproximativ 5% din producţia naţională de energie.

Mai puteţi citi:

[<a href="//storify.com/phradamon666/complexul-energetic-hunedoara" target="_blank">View the story "complexul energetic hunedoara" on Storify</a>]

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite