„Naşii“ de la CFR Călători vor fi dotaţi cu tablete şi imprimante, astfel că vor putea vinde bilete direct în tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În locul cleştelui compostor, conductorii din trenuri vor avea tablete şi imprimante
În locul cleştelui compostor, conductorii din trenuri vor avea tablete şi imprimante

Cu o tabletă şi o imprimantă portabilă, conductorii şi şefii de tren vor putea de anul viitor să vândă bilete în vagoane, a anunţat, la Digi TV, directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes.

Conductorii şi şefii de tren vor renunţa la carneţelele de hârtie pentru a emite bilete în tren. Vor avea două dispozitive, o tabletă şi o imprimantă, care vor funcţiona cu user şi parolă.

„Avem peste 2000 de conductori şi şefi de tren, 100 de inspectori de bilete care sunt deasupra lor şi fac control şi încă 250 de conductori la vagoanele de dormit şi cuşete“, a spus Iosif Szentes.

Licitaţia pentru echipamente, până la sfârşitul anului

Licitaţia pentru cumpărarea dispozitivelor va fi lansată până la finalul acestui an, iar investiţia nu se anunţă deloc una mică.

„Imprimanta poate să plece de la 160 până în 300 de euro pe bucată, iar telefoanele sau tabletele, pentru că trebuie să aibă şi funcţia de scaner, probabil că preţul lor se va apropia de 1.000 de euro pe bucată”, a mai spus directorul general CFR Călători.

Dispozitivele vor scoate la pensie şi celebrul compostor. Şefii de la CFR spun că va fi din ce în ce mai greu să circuli cu naşul în trenul de stat, mai ales că au fost instalate şi camere de supraveghere. În plus, ei vor şti exact câţi călători au în fiecare vagon în timp real.

Biletele vândute în tren vor fi în continuare mai scumpe

Chiar şi în noile condiţii tehnologice, dacă gara din care se urcă are casă de bilete, călătorii care nu cumpără biletele din gară, ci vor să-l ia din tren vor plăti în plus.

„Va fi o penalizare, o taxă aş zice, va fi modică”, mai spune directorul general al CFR Călători.
În primele şase luni ale anului, CFR Călători a transportat peste 27 de milioane de pasageri.

Potrivit CFR Călători, sub 5% dintre călători se urcă acum în tren fără bilet.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite