Mişcare surpriză. Dedeman nu mai cumpără două dintre cele cinci clădiri de birouri AFI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima clădire din AFI Business Park

Fraţii Pavel, proprietarii retailerului de materiale de construcţii şi bricolaj Dedeman, renunţă la cumpărarea a două clădiri de birouri din proiectul AFI Park, anunţă reprezentanţii AFI Europe.

„AFI Europe anunţă că a primit o informare de la potenţialul compărător al clădirilor AFI Park 4-5, informare prin care îşi anunţă intenţia de a nu mai continua înţelegerea prevăzută în scrisoarea de intenţie”, se arată într-o informare transmisă redacţiei.

Aşadar, fraţii Pavăl renunţă la clădirile 4 şi 5, urmând să le cumpere în continuare pe primele trei. „Procesul privind tranzacţionarea clădirilor AFI Park 1-3 îşi continuă cursul”, mai spun reprezentanţii AFI Europe.

Dedeman a anunţat, pe 1 iunie, semnarea unui antecontract pentru achiziţia a trei clădiri de birouri dezvoltate de AFI Europe. Acordul include şi opţiunea de vânzare a celorlalte două clădiri din cadrul aceluiaşi proiect. Valoarea totală a tranzacţiei era estimată la 164 milioane euro.

Cele 5 clădiri de birouri din cadrul complexului AFI Park au o suprafaţă închiriabilă totală de 70.000 mp şi sunt ocupate de corporaţii multinaţionale. Principalii chiriaşi sunt Microchip Technology, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron US, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, Telus International, Veeam Software, SecureWorks şi alţii. Toate clădirile din cadrul AFI Park deţin certificări verzi LEED Gold.

Dragoş Paval, CEO Dedeman, considera, la momentul anunţării tranzacţiei, că această achiziţie este cel mai sigur pas pe care îl putea face astăzi în domeniul imobiliar comercial.

Dedeman este liderul pieţei române de bricolaj şi este una dintre cele mai mari companii din România care deţine 45 de magazine.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite