Ministerul Muncii va propune acordarea unor ajutoare pentru familiile victimelor de la Crevedia

0
Publicat:

Ministerul Muncii va propune Guvernului, potrivit legii, acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile victimelor precum şi pentru cei afectaţi de evenimentul de la Crevedia.

Mai multe explozii s-au produs sâmbătă seara la o staţie GPL din Crevedia, Foto:George Călin
Mai multe explozii s-au produs sâmbătă seara la o staţie GPL din Crevedia, Foto:George Călin

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va propune Guvernului, potrivit legii, acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile victimelor precum şi pentru cei afectaţi de tragicul eveniment de la Crevedia, judeţul Dâmboviţa, pe baza cooperării interinstituţionale cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne - Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi pe baza propunerilor/constatărilor agenţiei judeţene de plăţi şi inspecţie socială judeţeană, instituţiei prefectului, comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă şi autorităţii publice locale", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului.

Ministerul Muncii menţionează că Inspecţia Muncii, potrivit competenţelor sale, efectuează cercetarea accidentului colectiv, precum şi a contractelor individuale de muncă ale lucrătorilor agentului economic implicat.

Totodată, Ministerul precizează că informaţiile detaliate cu privire la aceste măsuri vor fi puse la dispoziţia opiniei publice pe parcursul derulării procedurilor administrative.

Pe de altă pate, duminică, inspectorul general de stat adjunct, Mihai Nicolae Uca, din cadrul Inspecţiei Muncii, a emis o Decizie prin care a stabilit componenţa comisiei de cercetare a evenimentului de pe raza localităţii Crevedia, conform unui comunicat al instituţiei.

În urma evenimentului din data de 26.08.2023, de pe raza localităţii Crevedia, Inspectorul general de stat adjunct Mihai Nicolae Uca din cadrul Inspecţiei Muncii a emis o Decizie prin care a stabilit componenţa comisiei de cercetare a evenimentului, din care fac parte inspectori de muncă din cadrul compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă, atât din structura centrală, cât şi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa. Conform Art.29, alin.(1), lit.C din legea 319/2006, Inspecţia Muncii cercetează evenimentele „în cazul accidentelor colective generate de unele evenimente deosebite, precum avariile sau exploziile.", se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, cercetarea se va efectua sub directa supraveghere a unui procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite