Meta introduce planuri fără reclame pentru Instagram și Facebook în Europa. Cât va costa un abonament lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meta Platforms a declarat luni că va oferi utilizatorilor din Europa un plan de abonament pentru utilizarea Facebook și Instagram fără reclame, pentru a se conforma reglementărilor Uniunii Europene.

logo Meta și Facebook
Meta introduce abonamente lunare pentru Instagram și Facebook Foto: Shuttertsock

Planurile de abonament lunar pentru utilizatorii din UE, Spațiul Economic European și Elveția vor costa 9,99 euro, echivalentul a 50 de lei, pentru utilizatorii web, în timp ce utilizatorii iOS și Android vor trebui să plătească 12,99 euro pe lună, echivalentul a 65 de lei.

Reglementările UE amenință să limiteze capacitatea Meta de a personaliza reclamele pentru utilizatori fără consimțământul acestora și să afecteze principala sa sursă de venit.

Cea mai populară rețea de socializare din lume a fost supusă unor presiuni antitrust în UE. În iulie, a pierdut lupta împotriva unui ordin german de restricționare a datelor, deoarece instanța supremă din Europa a sprijinit competența autorității germane de supraveghere antitrust de a investiga și încălcările de confidențialitate.

Oferirea posibilității de a alege între un plan gratuit, cu suport publicitar, și un abonament plătit fără reclame ar putea determina utilizatorii să opteze pentru primul, ajutând Meta să se conformeze reglementărilor fără a-și afecta activitatea publicitară.

Meta a fost amendată cu 390 de milioane de euro la începutul acestui an de către comisarul irlandez pentru confidențialitatea datelor și i s-a spus că nu poate folosi așa-numitul „contract” ca bază legală pentru a trimite utilizatorilor reclame bazate pe activitatea lor online.

Ulterior, compania a declarat că intenționează să le ceară consimțământul utilizatorilor din UE înainte de a permite întreprinderilor să direcționeze reclamele, pentru a răspunde cerințelor de reglementare în evoluție din regiune. 

Această idee a fost făcută publică de la începutul lunii octombrie, când purătorii de cuvânt ai Meta Platforms au anunțat faptul că au fost discutate mai multe planuri tarifare, dar planul de 10 euro pe lună este cel mai fezabil, a declarat unul dintre ei, în timp ce cealaltă sursă a spus că acesta va fi implementat în lunile următoare. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite