Marea Britanie angajează 275.000 de străini. Care sunt domeniile cu deficit de forță de muncă

0
Publicat:

Premierul britanic, Liz Truss, vrea să extindă cotele de imigranţi pentru a atenua lipsa de muncitori străini, potrivit ziarelor britanice The Times şi Financial Times.

Premierul Britanic Lizz Truss Foto Getty Images
Premierul Britanic Lizz Truss Foto Getty Images

Guvernul va anunţa în următoarele săptămâni o extindere a listei sectoarelor care pot recruta angajaţi din străinătate, care nu face distincţie între lucrătorii din Uniunea Europeană şi cei din restul lumii.

De asemenea, premierul ia în considerare să limiteze cerinţa de cunoaştere a limbii engleze, despre care unii angajatori spun că îngreunează recrutarea, potrivit ziarului britanic.

Printre alte profesii, executivul britanic va încuraja recrutarea de ingineri de telecomunicaţii pentru a contribui la obiectivul său de a furniza internet în bandă largă la 85% din locuinţele britanice până în 2025.

Cu o rată a şomajului de 3,6%, Oficiul Naţional de Statistică (ONS) estimează că în Marea Britanie există 1,26 milioane de locuri de muncă neocupate.

Sectorul serviciilor sociale are nevoie de 105.000 de lucrători suplimentari, cel al asistenţei medicale de 40.000 şi cel al transporturilor de 100.000, în timp ce sectorul agricol are nevoie de 30.000 de vize suplimentare pentru lucrătorii sezonieri, scriu agențiile de presă internaționale citate de Agerpres.

Tentative de atragere a forței de muncă și în 2021

La finalul anului trecut, Marea Britanie anunța că vrea să angajeze specialişti în servicii de asistenţă socială şi îngrijire la domiciliu din străinătate pentru a umple golurile cronice de forţă de muncă din acest domeniu, a anunţat Guvernul de la Londra.

Tot atunci, oficialii britanici spuneau că regulile de imigraţie vor fi relaxate pentru îngrijitori şi asistenţi sociali. Aceştia vor fi adăugaţi pe lista de ocupaţii deficitare a Ministerului de Interne din Marea Britanie. Cifrele arată că peste 40.000 de angajaţi din domeniul asistenţei sociale au părăsit sectorul în ultimele şase luni.

Guvernul Marii Britanii a încercat de mai multe ori să recruteze şoferi de camion cărora le-au fost oferite vize temporare de muncă. Este un al domeniu care se confruntă cu o criză gravă de personal.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite