Malaysia Airlines înregistrează primul său profit din ultimul deceniu

0
Publicat:

Malaysia Airlines a raportat primul său profit anual din ultimii zece ani, în condițiile în care cererea puternică și tarifele ridicate ale biletelor de avion au impulsionat redresarea acestei companii aeriene cu probleme.

foto avion Malaysia Airlines
Malaysia Airlines înregistrează primul său profit din ultimul deceniu

Compania mamă a transportatorului, Malaysia Aviation Group, a înregistrat un profit de 766 milioane de ringgit (163 milioane de dolari), de la o pierdere de 344 milioane de ringgit cu un an mai devreme, a anunțat joi într-un comunicat citat de Bloomberg.

Acest lucru a fost ajutat de o performanță puternică a unității aeriene, care a dezvăluit un profit operațional de 1,1 miliarde de ringgit. Unitatea a raportat primul profit din 2010, potrivit declarației.

Rezultatul final a fost ajutat de factori precum traficul robust de pasageri din segmentul premium și creșterea rețelelor internaționale, a declarat Izham Ismail, directorul general al MAG, în cadrul unui briefing. Aceștia au compensat costurile operaționale și de muncă mai mari, un ringgit mai slab și provocările legate de lanțul de aprovizionare, a spus el.

Compania aeriană a transportat 14,5 milioane de pasageri în 2023, în creștere cu 46% față de anul precedent. A ajuns la 86% din capacitatea de dinainte de pandemie până în decembrie și se așteaptă la o recuperare completă în al doilea trimestru al anului 2024.

"În timp ce 2023 a marcat o revenire remarcabilă, 2024 este pregătit să fie anul în care ne vom consolida credibilitatea", a spus Izham. Grupul va adăuga 12 noi aeronave la flota sa în 2024 și vrea să opereze 100 până în 2033.

Malaysia Airlines s-a aflat în ultimii zece ani în mijlocul unor turbulențe, după ce a suportat o dublă tragedie în 2014, odată cu dispariția zborului MH370 și cu doborârea MH17 deasupra Ucrainei. Incidentele i-au adâncit pierderile financiare, au dus la o prăbușire a prețului acțiunilor și, în cele din urmă, au dus la retragerea companiei de la bursa din Malaezia. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite