Dispariţia zborului MH370. Teoria sinuciderii capătă contur: „I-a omorât pe toţi şi a făcut-o deliberat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines FOTO Daily Mail
Avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines FOTO Daily Mail

Experţi în aeronautică au studiat din nou traiectoria zborului MH370 şi au ajuns la concluzia că pilotul a evitat în mod deliberat radarele în scopul de a dispărea şi a prăbuşi avionul în ocean. „A fost vorba de o misiune de sinucidere a căpitanului Zaharie Ahmad Shah“, afirmă pilotul şi instructorul Simon Hardy, citat de postul public de televiziune din Australia.

La peste patru ani de la dispariţia misterioasă a zborului MH370, autorităţile încă nu au stabilit ce s-a întâmplat cu Boeing-ul 777 al companiei Malaysia Airlines plecat de la Kuala Lumpur către Beijing cu 239 de persoane la bord. Tot ce se ştie e că zborul a dispărut de pe radare la 8 martie 2014. O echipă de experţi a studiat din nou traiectoria zborului, în scopul de a vedea ce elemente au scăpat până acum.

Potrivit lui Simon Hardy, un expert în aviaţie, căpitanul Zaharie Ahmad Shah s-a întors subit din drum şi a survolat oraşul natal. „A zburat deasupra oraşului natal pentru a-i spune adio“, spune el. După ce a survolat oraşul natal, căpitanul s-a îndreptat către sudul Oceanului Indian şi a provocat acolo prăbuşirea avionului, sunt de părere experţii.

El a evitat radarele malaysiene şi thailandeze zburând constant dintr-un spaţiu în altul, precizează experţii. În plus, sistemul de transponder s-a oprit brusc. „A zburat foarte exact şi a funcţionat, pentru că armata nu a reuşit să intercepteze avionul“, subliniază Simon Hardy.

Teoria sinuciderii este împărtăşită şi de Larry Vance. Acest fost cercetător la Transportation Safety Board of Canada este chiar convins că epava zace pe fundul Oceanului Indian, cu fuzelajul intact şi aripa stângă prinsă încă de carcasă.

„Din păcate, i-a omorât pe toţi şi a făcut-o deliberat“, conchide Larry Vance.

În 2016, premierul australian Malcolm Turnbull a declarat că este „foarte probabil“ ca pilotul să-şi fi planificat gestul. Totuşi, nimeni nu a putut stabili cu certitudine acest lucru, iar întrebările legate de circumstanţele dispariţiei zborului MH370 rămân deschise.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite