Mai mult de jumătate dintre angajați sunt nemulțumiți de salariul pe care îl primesc

0
Publicat:

Peste jumătate dintre salariaţi cred că nu au parte de suficiente oportunităţi de dezvoltare şi sunt nemulţumiţi de salariul pe care îl primesc, reiese din rezultatele unui sondaj publicat marţi de Up România.

foto bancnote de 1, 5 și 10 lei
Mai mult de jumătate dintre angajați sunt nemulțumiți de salariul pe care îl primesc

În plus, studiul relevă faptul că majoritatea angajatorilor (86% )și a angajaților (93%) sunt de acord că este necesarp o revizuire a modului în care este percuput și gestionat locul de muncă și timpul petrecut la birou.

Potrivit sursei citate, când vine vorba despre provocările pe care le au la locul de muncă, peste jumătate dintre angajaţii intervievaţi cred că nu au parte de suficiente oportunităţi de dezvoltare şi sunt nemulţumiţi de salariul pe care îl primesc.

În acelaşi timp, aproape 48% din totalul salariaţilor care au răspuns la studiu cred că au prea multe sarcini de care se ocupă şi peste 38% sunt nemulţumiţi de pachetul de beneficii extra-salariale pe care îl primesc.

"Cardul de masă, abonamentul medical privat, munca remote, programul flexibil şi cardul cadou sunt printre cele mai acordate extra-beneficii intervievaţilor. Însă, rezultatele aceluiaşi studiu arată că angajaţii şi-ar dori şi alte beneficii, printre acestea fiind: tichetele de vacanţă, al 13-lea salariu, asigurare de sănătate extinsă, teambuilding-uri, primă pentru performanţă, decontarea cheltuielilor de transport, abonament la bibliotecă, cursuri de dezvoltare profesională sau plata grădiniţei copilului", se menţionează în studiul Up România.

Comparând percepţiile angajatorilor cu cele ale angajaţilor, studiul prezintă diferenţe semnificative în privinţa modului în care este perceput mediul de lucru. 41% dintre angajatori spun că în compania lor, oamenii simt că accentul este pus pe starea lor de bine, însă la polul opus, cu acelaşi procentaj de 41% se află angajaţii care nu simt acest lucru.

Întrebaţi despre ce cred că ar trebui schimbat pentru a redefini munca, printre răspunsurile angajaţilor s-au regăsit: nevoia de mai mult respect din partea angajatorului, creşterea beneficiilor extrasalariale şi a pachetului salarial, transparenţa în proiecte şi obiective, precum şi nevoia de libertate în alegerea beneficiilor şi a mediului de lucru.

Up România face parte din Grupul Up şi deserveşte peste 25.000 de clienti şi mai mult de 800.000 de beneficiari. Lansată în nul 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România şi, începând cu anul 2012, face parte din Grupul Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite