MADR a aprobat realocarea sumelor avansului pentru plățile pentru crescătorii de animale

0
Publicat:

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat astăzi noul proiect de Ordin pentru aprobarea realocării sumelor și stabilirea condițiilor pentru acordarea avansului pentru plățile directe finanțate din FEGA, din cadrul Planului stategic PAC 2023-2027.

foto vacă alături de vițel
MADR a aprobat realocarea sumelor avansului pentru plățile pentru crescătorii de animale

Prin proiectul de ordin propus se asigură tratamentul echitabil și nediscriminatoriu față de solicitanții de plăți directe care dețin exclusiv animale și care, nu ar putea beneficia altfel de plata avansului”, menționează reprezentanții MADR în cadrul unui comunicat publicat miercuri.

Potrivit informațiilor remise de către Ministerul Agriculturii, fermierii ar urma să încaseze câte 338 de euro per vacă de lapte, 279 de euro pentru fiecare vită de carne, 161,1900 euro pentru fiecare bivoliță de lapte deținută și 16,9448 euro pentru ovine și caprine.

„Adoptarea în regim de urgență a prezentului proiect de act normativ va permite beneficiarilor acestor intervenții să dispună de fondurile necesare asigurării inputurilor pentru desfășurarea activității în sectorul zootehnic, ținând cont și de condițiile economice dificile pe care le traversează fermierii în această perioadă”, conclude comunicatul emis de MADR.

Și APIA oferă un ajutor pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți și Intervenția pentru Agricultură (APIA) a autotizat plata a peste 83 de milioane de lei la începutul lunii septembrie. Acești bani se vor duce spre susținerea activității crescătorilor de bovine, pentru anul 2022. Sumele alocate se oferă ca sprijin financiar în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Fondurile totale autorizate la plată pentru subvenții se acordă prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru solicitanţii care au accesat această formă de ajutor de stat.

Astfel, din suma totală autorizată la plată peste 20,73 milioane de lei vor fi alocate în sesiunea II pentru un număr de 3.867 beneficiari, iar cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap vacă adultă. De asemenea, tranşă suplimentară sesiunea I + II se acordă pentru un număr de 16.246 beneficiari şi este în valoare totală de 62,37 milioane lei, respectiv 37 euro/cap vacă adultă. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite